At ZEF PLLUMI NË FRËNGJISHT

Feb 10 • Kulturë, Letërsi

At Zef Pllumi, është vigan i kulturës shqiptare. Ai përjetoi kalvarin shqiptar gjatë komunist dhe si françeskani i madh jetoi për të treguar një histori mynxyrash të tmerrshmet që i përjetoi ai, populli shqiptar dhe kisha në Shqipëri, dhe kështu la një vepër monumentale për kulturën shqiptare. 

Kjo vepër, për vlerat që e shquajnë, po merr gjithnjë e më shumë vëmendje ndërkombëtare. Vepra “Rrno vetëm për me tregue” është përkthyer dhe botuar së fundi në frëngjisht nga Shtëpia Botuese “L’Age d’Homme” e cila ka nxjerrë të botuar përkthimin e plotë të veprës së Át Zef Pllumit, “Rrno vetëm për me tregue”, me përkthim prej studiuesit Odile Daniel. 

Comments are closed.

« »