BOTOHEN TREGIMET POPULLORE ARBËRESHE TË AT VINÇENC MALAJ

Feb 23 • Letërsi

At Vinçenc Malaj (1928-2000), françiskani nga Tuzi, studiuesi më competent i Kuvendit të Arbnit dhe studiues i zellshëm i folklorit shqiptarë, i traditës së pasur të kombit tonë, ka punuar edhe si hulumtues i folklorit te Arbreshët e Italisë. Ai në verën e vitit 1968 pati vizituarëkatundet arbereshe dhe mblodhi tregime popullore arbëreshe. Pas vdekjes së At V. Malaj, dorëshkrimet i mori katedra e shqipes se Kosencës/Cosenza që i botoi, – shkruan Franco Marchianò në murin e tij në facebook – i cili është edhe bashkëpunor në ndreqjen e versionit të katundit të tij arbëresh Spixana/Spezzano Albanese. (Drita)

11016081_10200305425114993_2286876013623002935_n 10931508_10200305424834986_5303489143364194654_n 10996638_10200305424554979_3638203622675484661_n

Comments are closed.

« »