10 GJËRA QË MUND T’I MËSOJMË NGA NËNË TEREZA

Sep 6 • Këndvështrime

1. Dashuria është dhjetë vepra konkrete në një fjalë të vetme.

2. Një gram të mira që ia bën tjetrit është tashmë një ton i mirë që ia bën vetvetes.

3. E tërë mençuria e parajsës është në faktin që mos të shesim mend kur është thjesht e nevojshme të japësh një gotë ujë.

4. Dashuria do të thotë të jesh pranë tjetrit dhe prapë të jesh një hap përpara kohës sate.

5. Botën s`e pushtojnë njerëzit që shkojnë drejt majave, botën e pushtojnë njerëzit që shkojnë drejt njeriut.

6. Madhësia jote ndodhet në vogëlsinë tënde, të gjithë të tjerat janë madhësi artificiale.

7. Nuk e ndryshojnë botën ata që organizojnë kryengritje, botën e ndryshojnë ata që çohen kundër të keqes në veten e tyre.

8. Ta bësh këtë botë një vend më të mirë për të jetuar munden vetëm ata që duart e tyre i kanë dorëzuar në duart e Krishtit.

9. Njerëzit do të shkojnë rrugës sate, kur ti shkon asaj rruge që është Udha, e Vërteta dhe Jeta.

10. Shpërblimi njerëzor është vetëm një pikë uji në detin e shpërblimit të vërtetë të Zotit.

Mario Žuvela (Përktheu: P. Shtjefen Dodes SJ)

Comments are closed.

« »