Archive for February, 2016

 • Botime të nevojshme me vlera

  Feb 29, 16 • 1183 Views • RecensionNo Comments

  Dijana Gj. Dukaj   Botimi i librave të rinj, është ngjarje e bukur për të gjithë ata që e duan fjalën e shkruar. Sidomos të atyre librave që dallojnë për nga përmbajtja dhe tematika të cilën trajtojnë. Aq më parë pasi në kohën e sotme...

 • Zoti na flet në shumë mënyra

  Feb 29, 16 • 1254 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  29 shkurt 2016 – E hënë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 2 Mbr 5,1-15a; Ps 41-42; Lk 4,24-30)   Prania e Hyjit   Ajo çfarë përpiqem të bëj këtu është që kohën ta lë më një anë dhe të përqendrohem në...

 • I (pa)frytshëm?

  Feb 28, 16 • 1136 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  28 shkurt 2016 – E diela III e Kreshmëve, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Dal 3, 1-8a. 13-15; Ps 102; 1 Kor 10, 1-6. 10-12)   Prania e Hyjit   Jezusin mund ta kërkojmë në cilëndo kohë të ditës apo të natës....

 • Mëshira dhe dashuria e Zotit na përcjellin ditë e natë

  Feb 27, 16 • 1392 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

   E Diela III e Kreshmëve (C)    Leximi i parë:  Dal 3,1-8.13-15  Lexim prej Librit të Daljes  Në ato ditë, Moisiu po i kulloste delet e vjehrrit të vet, Jetros, priftit të Madianit. Duke e kullotur grigjën e vet në shkretëtirë, arriti në...

 • Bota hyjnore, shtëpia jonë – të gjithë të mirëpritur!

  Feb 27, 16 • 1337 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  27 shkurt 2016 – E shtunë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Mik 7,14-15.18-20; Ps 102; Lk 15,1-3.11-32)   Prania e Hyjit   Ndalem një moment e mendoj për praninë e fshehur të Hyjit në sende: në elemente duke iu...

 • Kërkohet më shumë vetëdije dhe mirënjohje

  Feb 26, 16 • 959 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  26 shkurt 2016 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Zan 37,3-4.12-13a.17b-28; Ps 104; Mt 21,33-43.45-46)   Prania e Hyjit   Jezusin mund ta kërkojmë në cilëndo kohë të ditës apo të natës. Ai gjithmonë...

 • Si e sheh kohën kushtuar lutjes?

  Feb 25, 16 • 1153 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Nëse duhet të na pushtojë Shpirti Shenjt në lutje, atëherë duhet të jemi si një shkretëtirë, ku asgjë nuk ndodh. Në librin e Osesë 2,16 Hyji u thotë bijve të Izraelit: “Prandaj vetë do ta josh atë, do ta shpie në shkretëtirë e do...

 • 20 vjet pa Imzot Nikë Prelën

  Feb 25, 16 • 1232 Views • Kisha në KosovëNo Comments

  Në 20 vjetorin e kalimit në amshim të Ipeshkvit imzot Nikë Prela, në katedralen “Nënë Tereza” në Prishtinë është kremtuar mesha kushtuar figurës, veprës dhe jetës së imzot Nikës.   Nga Ardian Nikolla Ipeshkvi i Ipeshkvisë së Kosovës,...

 • Kërkohet më shumë mirëkuptim dhe dhembshuri

  Feb 25, 16 • 984 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  25 shkurt 2016 – E enjte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Jer 17,5-10; Ps 1; Lk 16,19-31)   Prania e Hyjit   “Ja, para derës qëndroj dhe trokas”, thotë Zotëria. Çfarë privilegji i mrekullueshëm që Krijuesi...

 • Rreziku i përbrendshëm

  Feb 24, 16 • 1746 Views • TRADITANo Comments

  Nga At Gjergj Fishta   Kur, para këtyne shtatë vjetve, na të “Hyllit të Dritës” patëm thanë në nji rasë se ka Shqypni, se do të kishte Shqypni të lirë e të pamvarme, ndokush ndër shqyptarë qeshi, tjerët mrrudhën krahët, e shumta bani se...