Nënë Tereza në Universitetin e Harvard-it

Aug 4 • Kulturë

 

Figura e Nënë Terezës gjendet në mesin e personaliteteve të njohura, që kanë marrë pjesë në kremtimet dhe festimet e Universitetit të Harvard-it, të përzgjedhura nga Arkivi i Universitetit e të postuar në faqen zyrtare në facebook.

“Nëse fotografitë vlejnë më shumë se njëmijë fjalë, atëherë këto e përbëjnë prerjen më të mirë” Një paraqitje e fotografive të festimeve të Universitetit prestigjioz botëror – thuhet në faqen e Universitetit.

Fotografia vjen nga fjalimi “Lectio magistralis” i Nënë Terezës i mbajtur  në Harvard, në vitin 1982.

Këto fjalime zakonisht mbahen në Universitete në fillimvitin akademik prej personaliteteve të ftuara enkas dhe që kanë një peshë në botën e shkencës, kulturës, humanitetit, religjionit. 

(Revista “Drita”)

Comments are closed.

« »