Media Amerikane shkruan për Shenjtëroren e Letnicës

Aug 17 • Kisha në Kosovë

Revista “Religion News Servise” ka raportuar për Festën e Zojës së Letnicës. Gazetarja Valerie Plesch, e njohur për shkrimin në të njëjtën Revistë rreth gjendjes fetare dhe ri-kthimin e myslimanve në krishterim (http://www.drita.info/2015/05/13/myslimanet-e-kosoves-rizbulojne-rrenjet-e-tyre-te-lashta-te-harruara-katolike/) , sivjet boton një shkrim për Letnicën dhe përshpirtërinë që bëhet në këtë shenjtërore të Kosovës.

Letnica dhe Shenjtëroja e saj e famshme është vend i vetëm në Kosovë ku janë të pranishëm dhe festojnë së bashku komunitetet e ndryshme fetare dhe etnike. Maria Virgjër është e dashur për të gjithë.

Po ashtu, gazetarja e përmend si vendin ky Nënë Tereza e ka vendosur të kushtojë vetveten Zotit dhe të varfërve.

Shkrimin e plotë në anglisht mund ta lexoni në këtë link:  http://religionnews.com/2016/08/17/pilgrims-crowd-church-where-mother-teresa-once-prayed/

Shpërndaje

Comments are closed.

« »