Lista e përvujtërisë e Nënë Terezës

Oct 28 • Këndvështrime

 Lista e përvujtërisë e Nënë Terezës është nxjerr nga jeta dhe puna e saj. Do të mund të rënditeshin edhe një varg thëniesh, perla të vërteta, që kanë dal prej gojës dhe veprës së saj, por këto disi e përmbledhin një fushveprim të gjërë, e që mund të na hyjnë në punë për të arritur virtytin e përvujtënisë në jetën tonë personale dhe në atë bashkësiore. 

 1. Fol sa më pak që është e mundur për vetveten.
 2. Merru me punët tua personale, jo me punët e të tjerëve.
 3. Shmang kërshërinë.
 4. Mos ndërhyj në punët e të tjerëve.
 5. Ngacmimet e vogla pranoi me humor t’mirë.
 6. Mos u ndal në gabimet e të tjerëve.
 7. Prano cenzurat edhe pse të pamerituara.
 8. Kontribuo në vullnetin e të tjerëve.
 9. Prano fyerjet dhe padrejtësitë.
 10. Prano përbuzjet duke i falur e shpërfillur.
 11. Bëhu i sjellshëm dhe i butë edhe kur provokohesh.
 12. Mos pretendo të jesh i admiruar apo i dashur.
 13. Mos e fsheh vetveten nën petkun e dinjitetit personal.
 14. Kontribuo në diskutime edhe kur ke të drejtë.
 15. Gjithnjë zgjedh detyrën më të vështirë.
Shpërndaje

Comments are closed.

« »