PËRKUJTIM: Budi dhe Mjeda, figura të ndritura kombëtare (video)

Nov 22 • Kulturë

Me rastin e 450 vjetorit të lindjes se poetit të parë shqiptar, Pjetër Budi, dhe 150 vjetorit të lindjes së shkrimtarit Ndre Mjeda është organizuar një Takim letrar dhe shkenëcor në Qendrën muzeale “Ndre Mjeda” në fshatin Kukel. Ajo u organizua nën kujdesin e famullitarit të zonës, studiuesit Dom Nikë Ukgjini, në kuadër të Edicionit të 12 të Ditëve të Mjedës. Ky takim ka mbledhur studiues e personalitete për të kujtuar me punimet e tyre rëndësinë dhe kontributin e këtyre dy figurave të letërsisë sonë.

 

Comments are closed.

« »