Archive for March, 2017

 • A mos racionalizoj tepër për ta pranuar Jezusin?

  Mar 31, 17 • 791 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  31 mars 2017 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Urt 2,1a.12-22; Ps 34,17-21.23; Gjn 7,1-2.10.25-30)   Prania e Hyjit Gjatë kohës që jam ulur këtu, rrahjet e zemrës sime, ritmi i frymëmarrjes, lëvizjet e...

 • A mos jam duke kërkuar tepër aprovimin e të tjerëve?

  Mar 30, 17 • 775 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  30 mars 2017 – E enjte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Dal 32,7-14; Ps 106,19-23; Gjn 5,31-47)   Prania e Hyjit Fillo duke marrë frymë thellë, duke pranuar dashurinë e Zotit, dritën e Krishtit, urtinë e Shpirtit të...

 • Në lutje ndriçohet ajo që ka vdekur në ne

  Mar 29, 17 • 1207 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  29 mars 2017 – E mërkure, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Is 49,8-15; Ps 145,8-9.13cd-14.17-18; Gjn 5,17-30)   Prania e Hyjit Ndalem një moment e mendoj për praninë e fshehur të Hyjit në sende: në elemente duke u...

 • A kam guxim ta pyes Jezusin që të më shërojë?

  Mar 28, 17 • 699 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  28 mars 2017 – E martë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Ez 47,1-9.12; Ps 46,2-3.5-6.8-9; Gjn 5,1-3a.5-16)   Prania e Hyjit “Qëndroj para derës dhe trokas”, thotë Zotëria. Çfarë privilegji i mrekullueshëm që...

 • Djaloshi me dy zemra

  Mar 27, 17 • 1252 Views • RecensionNo Comments

    Nga Don Lush Gjergji  “Unë do t’ua jap një zemër të re, një shpirt të ri do ta fus në ju, do ta nxjerr nga mishi juaj zemrën e gurtë e do t’ju jap një zemër mishi” (Ez 36, 26). Kjo monografi dhe vepër publicistike e prof. Dr....

 • Sola gratia – vetëm me hirin e Zotit

  Mar 27, 17 • 860 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Nga P. Axel Bödefeld SJ Të dashur vëllezër e motra, ju e dini se unë vij nga vendi i Reformacionit, nga vendi i Martin Luterit. Atje, në Gjermani, veçanërisht këtë vit ka shumë programe, konferenca, ligjërata dhe ngjarje, për të përkujtuar 31...

 • Sa jam i aftë t`i shpreh nevojat e mia?

  Mar 27, 17 • 807 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  27 mars 2017 – E hënë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Is 65,17-21; Ps 30,2.4.5-6.11-12a.13b; Gjn 4,43-54)   Prania e Hyjit Zot, ti je këtu dhe gjithmonë më pret. Mos qofsha kurrë aq shumë i/e preokupuar me punë sa...

 • (Ç)orientimi në jetë

  Mar 26, 17 • 842 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  26 mars 2017 – E diela 4-të e Kreshmëve, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1Sam 16,1b.6-7.10-13a; Ps 23,1-6; Ef 5,8-14; Gjn 9,1-41)   Prania e Hyji Jezus i dashur, sot në mënyrë të veçantë kam nevojë për ty....

 • Jezus, ti je drita ime!

  Mar 25, 17 • 1176 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

    E diela IV e Kreshmës (A) Leximi i parë: 1 Sam 16, 1.4.6-7.10-13   Lexim prej Librit të parë të Samuelit Në ato ditë Zoti i tha Samuelit: “Deri kur do tavajtosh Saulin pasi unë e flaka tej që të mos mbretërojë mbi Izrael? Mbushe bririn tënd...

 • Misteri i hareshëm i lirisë

  Mar 25, 17 • 872 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Përsiatje për Festën e Lajmërimit të Zotit – Zojës Nunciatë (25 mars)  UNGJILLI “Në të gjashtin muaj, Hyji e dërgoi engjëllin Gabriel në një qytet të Galilesë, që quhet Nazaret, te një virgjër, që ishte e fejuar me një njeri, që...