Të enjten Koncert Klasik në Kishën e Shën Abrahamit në Llapushnik

Apr 25 • Kisha në Kosovë

Të enjten, më 27 prill 2017, në ora 18:00 do të mbahet koncerti klasik në Kishën e Shën Abrahamit në Llapushnik, e cila u shugurua vitin e kaluar.

Kisha e Shën Abrahamit, pas shugurimit të saj, është bërë një vend shtegtimi dhe vizitave të shumta të besimtarëve dhe njerëzve nga e gjithë Kosova, por edhe turistë të huaj. Aty kremtohet mesha e shenjtë çdo të diele dhe festë, mbahet katekizëm e veprimtari tjera pastorale.

Kësaj herë kjo Kishë do të jetë nikoqire e artistëve shqiptarë me një program klasik të bukur për kënaqësinë e shumë adhuruesve të kësaj muzike.

 

PROGRAMI I KONCERTIT – 27/04/2017

 

Artistët:

LULE ELEZI – piano

ANTONIO GASHI – violoncello

ADELINA PALOJA – soprano

—-

GABRIEL FAURE

Elegie op. 24

(Violoncello & Piano)

 

ALFREDO CATALANI

Ebben ? Ne androlontana from La Wally

(Soprano & Piano)

 

FREDERIC CHOPIN

Ballade I op. 23

(Piano)

 

REXHO MULLIQI

Elegji

(Violoncello & Piano)

 

ÇESK ZADEJA

Melodishqiptare

(Violoncello & Piano)

 

TONIN HARAPI

Pranverafilloj me ardhe

(Violoncello & Piano)

 

FREDERIC CHOPIN

Scherzo II op.31

(Piano)

 

AVNI MULA

Agimet shqiptare

(Soprano & Piano)

 

GIULIO CACCINI

Ave Maria

(Soprano, Violoncello, Piano)

 

Shpërndaje

Comments are closed.

« »