Doli prej shtypit vëllimi IV i “ALBANIA SACRA”

Jul 6 • Histori, Kulturë

Doli prej shtypit vëllimi IV i “Albania Sacra” i përgatitur prej Prof. Peter Bartl, që është  përmbledhje me dokumente të ndryshe nga vizitat baritore, relacione e dokumente të tjera me vlerë për dioqezën e Pultit.

Respektivisht vëllimet e deritashme të autorit i kushtohen dioqezave të Lezhës, Durrësit, Sapës, Pultit dhe pritet me dalë i pesti që do t’i kushtohet dioqezës së Shkodrës.
Prof. Peter Bartl-i, albanolog i njoftun gjerman, mbetet një prej atyne studiuesve të qeshëm, që me baza solide metodologjike, me përgatitje paleografike dhe historike, ka gjurmue në mënyrë sistematike dhe ka nxjerrë në dritë dokumente me randësi për historinë tonë./drita.info

Shpërndaje

Comments are closed.

« »