Zotit i intereson se si jam duke u formuar

Aug 21 • Meditimi i ditës

21 gusht 2017 – E hënë, Shën Piu X, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme 

(Leximet e ditës: Gjq 2,11-19; Ps 106,34-37.39-40.43ab-44; Mt 19,16-22)

 

Prania e Hyjit

“Qëndroj para derës dhe trokas”, thotë Zotëria.
Çfarë privilegji i mrekullueshëm që Krijuesi dhe Zotëruesi i të gjitha krijesave dëshiron të vijë tek unë!
Me gjithë zemër e pranoj ardhjen e tij.

 

Liria

O Zot, më ke dhënë dhuratën e madhe të lirisë.
Më jep hirin që të mund të jem i/e lirë nga çdo formë urrejtjeje dhe padurimi.
Më përkujto, o Zot, se në sytë e tu të gjithë jemi të barabartë.

 

Ndërgjegjësimi

Në praninë e Hyjit që më do
e vështroj gjithë atë që më ka ndodhur ditën e kaluar,
prej këtij momenti në mënyrë retrospektive, hap për hap.
I kujtoj të gjitha ato gjëra që kanë qenë të mira dhe të bukura, dhe për këtë falënderoj.
I vërej edhe hijet, gabimet dhe pyes se çfarë më flasin; lus për shërim, guxim, falje.

 

Fjala

Lute Shpirtin Shenjt që të të ndriçojë dhe të ta hapë mendjen dhe zemrën që të mund ta dëgjosh Zotin se si po të flet në Fjalën e tij.

 

Mt 19, 16-22

 

16 Dhe ja, iu afrua një njeri dhe e pyeti:
“Mësues, çfarë të mire më duhet të bëj për të fituar jetën e pasosur?”
17 Ai iu përgjigj:
“Përse më pyet për të mirën? Sepse vetëm Njëri është i mirë! Por, nëse dëshiron të hysh në jetë, zbatoji urdhërimet!” 18“E cilat? ‑ pyeti ai.
Jezusi i tha:
“Mos vra
Mos the kurorën!
Mos vidh!
Mos bëj dëshmi të rreme!
19 Ndero babain e nënën tënde!
Dhe duaje të afërmin tënd porsi vetveten.”
20 Djaloshi i tha:
“Të gjitha këto i kam zbatuar. Çka më mungon tjetër?”
21 Jezusi iu përgjigj:
“Nëse do të jesh i përsosur, shko, shit çka ke, faljua skamnorëve e ke për të pasur thesar në qiell; pastaj eja e më ndiq mua!”
22 Por, kur djaloshi e dëgjoi këtë fjalë, shkoi i trishtuar, sepse kishte pasuri të mëdha.

 

Ç`po dëshiron të më thuash, Zotëri?

Disa mendime mbi pasazhin e sotshëm të Shkrimit Shenjt:

 

  • Djaloshi u përpoq të bënte më të mirën e vet, por e kuptoi se diçka mungonte; diçka ende e pengonte.Pavarësisht të gjitha përpjekjeve të tija më të mira, duket sikur Jezusi s`i jep zemër, por kërkon prej tij që tëpërballet me të vërtetën.
  • Koha që e kaloj në lutje do të më çojë në kontakt me mesazhin e Jezusit, mesazhin që vjen nga Hyji që ështësfidues dhe shkakton njëfarë pikëllimi. Ndoshta e kuptoj se Zoti më pak është i interesuar se çka po bëj, më shumë i intereson sesi jam duke u formuar. Hyji më thërret përtej thjesht një aktiviteti – më thërret në një marrëdhënie më të thellë me të.

 

Bashkëbisedimi

Sa lehtë shpërqendrohemi dhe largohemi nga Zoti. Kjo botë na bën aq shumë kërkesa, dhe ato kërkesa siç duket janë konstante.
Të angazhuarit e vetvetes në drejtim të Zotit është një punë e rëndë, por nuk është e pamundur.
Angazhimi për te rruga e Zotit mund të bëhet çdo natë para se të shkosh të flesh dhe çdo mëngjes kur fillon dita.
Krejt çka duhet bërë është ta drejtojmë vëmendjen tonë kah veprimi i Zotit në jetët tona. Mendoje, shprehe, zbatoje këtë.

 

Përmbyllja

Të falënderoj, o Zot, për çdo nxitje që ma dhurove gjatë kësaj kohe sa luta mbi tekstin e Shkrimit Shenjt.

Lavdi Atit e Birit e Shpirtit Shenjt
Si ka qenë në fillim, ashtu tash 
e përgjithmonë e jetës. Amen.

Comments are closed.

« »