Kardinali Shqiptar Ernest Simoni, nesër mbërrin në Kosovë

Sep 3 • Kisha në Kosovë

Hirësia e Tij, Kardinali Shqiptar Ernest Simoni, i Dërguar i Posaçëm i Papa Françeskut për Shugurimin e Katedrales Nënë Tereza në Prishtinë, do të mbërrij nesër në Kosovë, e hënë 4 shtator.

Parashihet të ketë një agjendë të ngjeshur qysh në ditën e parë të qëndrimit të tij treditore. Agjenda e Kardinalit për ditën e hënë do të jetë kjo:

Ora 10:00,do të mbërrijë në Katedralen e Prizrenit “Zoja Ndihmëtare” , ku do të vizitojë e do të njoftohet me restaurimin e Katedrales dhe të Shkollës Fillore Loyola

Ora 12:00, pritet të mbërrijë në Prishtinë, në Rezidencën e Ipeshkvisë së Kosovës, ku do të pritet prej Imzot Dodë Gjergjit, Ipeshkëv i Kosovës. Pastaj, Kardinali do të mbajë një konferencë për media në Rezidencën e Ipeshkvisë e Kosovës (pranë Katedrales Nënë Tereza në Prishtinë), e cila mendohet të zgjatë jo më shumë se 15 min.

Pastaj rreth orës 12:30 do të drejtohet tek Menza e të varfërve, që gjendet te Kisha e Shën Ndout në Ulpianë, ku do ta ketë një drekë me të varfër që ushqehen në ketë menzë.

Kardinali do të jetë i shoqëruar nga Don Lush Gjergji dhe Don Shan Zefi, të përcaktuar nga Selia e Shenjtë si shoqërues zyrtarë për qëndrimin e tij në Kosovë./drita.info

Comments are closed.

« »