Tetë rrugët që bëjnë me qenë i shenjtë?

Apr 11 • Këndvështrime

Me qenë i varfër në zemër, kjo është shenjtëri.

Me reagu me butësi të përvujtë, kjo është shenjtëri.

Me dijtë me qajtë bashkë me të tjerët, kjo është shenjtëri.

Me kërku drejtësinë me uri dhe etje, kjo është shenjtëri.

Me shiku e me vepru me dhembshuri, kjo është shenjtëri.

Me e ruajt zemrën e pastër nga gjithçka që ndynë dashurinë, kjo është shenjtëri.

Me mbjellë paqen përreth nesh, kjo është shenjtëri.

Me pranu çdo ditë rrugën e Ungjillit, megjithëse kjo na nxjerr punë, kjo është shenjtëri.

(Nga nxitja apostolike “Gaudete et exultate” e Papa Françeskut mbi thirrjen për shenjtëri në botën bashkëkohore)

Shpërndaje

Comments are closed.

« »