Papa Françesku: familja është thesar për njerëzimin

Aug 3 • Familja

Njeti i lutjes së Papa Françeskut për muajin gusht i kushtohet Familijes. Nëpërmjet rrjetit ndërkombëtar të lutjes, është lëshuar video me mesazhin e Papës.

 

Teksti i plotë i mesazhit:

“Kur flasim për familjet shpesh më vjen ndërmend pamja e një thesari. Sot, ritmi i jetës aktuale, stresi, tensioni i punës dhe kujdesi i paktë nga ana e institucioneve, mund t’i vënë në rrezik.

Nuk mjafton të flasim për rëndësinë e tyre: duhet të promovojmë masa konkrete e ta mbështesim rolin e tyre në shoqëri me një politikë të përshtatshme familjare”.

Së bashku me Jezusin që vendimet e mëdha ekonomike dhe politike t’i mbrojnë familjet si thesar për njerëzimin”./drita.info

 

Linku i mesazhit: https://www.romereports.com/en/2018/08/02/pope-francis-offers-his-august-monthly-prayer-intentions-for-the-family/

Comments are closed.

« »