Archive for 2018

 • “Eja e shih!”

  Jan 5, 18 • 510 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  5 janar 2018 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Gjn 3, 11-21; Ps 99; Gjn 1, 43-51)   Prania e Hyjit Po ja kujtoj vetvetes, o Zot, se jam në praninë tënde. Do të gjej strehim te zemra jote të butë. Ti je fuqia...

 • Kë po e kërkoj?

  Jan 4, 18 • 517 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  4 janar 2018 – E enjte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Gjn 3, 7-10; Ps 97; Gjn 1, 35-42)   Prania e Hyjit Ndalem një moment, i/e vetëdijshëm/e se Hyji është këtu. E marr me mend se gjithçka rreth meje, ajri të...

 • Nevoja për ta njohur Zotin

  Jan 3, 18 • 549 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  3 janar 2018 – e premte, Emri tejet i shenjtë i Jezusit, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Gjn 2,29-3,6; Ps 97; Gjn 1, 29-34)   Prania e Hyjit Zot i dashur, më ndihmo që të çelem krejt me ty,  sepse tani po i lë...

 • Bibla e At Zef Pllumit

  Jan 2, 18 • 664 Views • KulturëNo Comments

  (At Zef Pllumi: Rrno vetëm për me tregue, ShB 55, Tiranë, 2006)   Nga Xhavit Beqiri   Atyne që vdiqën njerz, atyne që qëndruen njerz gjatë asaj periudhe të vështirë  të cilën njeriu u shndrrue në kafshë pune. Me këtë përkushtim e...

 • “Kush je ti?”

  Jan 2, 18 • 527 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  2 janar 2018 – E martë, Shën Bazili e Gregori Naziancen, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme  (Leximet e ditës: 1 Gjn 2, 22-28; Ps 97; Gjn 1, 19-28)   Prania e Hyjit  Jezusi pret për të hyrë në zemrën time, në heshtje dhe në...

 • Lajmi i mirë që ndryshon botën

  Jan 1, 18 • 519 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  1 janar 2018 – E hënë, Nëna e Hyjit, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Nr 6, 22-27; Ps 66; Gal 4,4-7; Lk 2,16-21)   Prania e Hyjit O Zot, në thjeshtësi dhe përvujtëri po vij tek ti. Fjalët e tua më çojnë në...