Sekretari i Shtetit të Vatikanit Kardinali Pietro Parolin do ta vizitojë Kosovën në muajin qershor

May 26 • Kisha në botë, Kisha në Kosovë

Sot, gjatë meshës së shenjtë në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë, Delegati Apostolik për Kosovë Mons. Jean-Marie Shpeich dhe Imzot Dodë Gjergji, shpallen solemnisht se Sekretari i Shtetit të Vatikanit, Eminenca e Tij Kardinali Pietro Parolin, do të vizitoj Kosovën, më 9-10 qershor 2019.

Sekretari i Shtetit Parolin do të kremtojë meshën e shenjtë në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë, më 9 qershor në ora 11:00, që koincidon festa e Rrëshajëve, gjatë së cilës do t’i krezmojë kandidatët e Famullisë së Prishtinës, kurse në të njëjtën ditë, në ora 18:00 do ta (ri)shugurojë Katedralen Zoja Ndihmëtare në Prizren.

Është vizita e parë në historinë e Kishës sonë në Kosovë, që një personalitet i lartë, përkatësisht Sekretari i Shtetit të Vatikanit e viziton Kosovën, prandaj edhe një akt historik i këtyre viteve dhe muajve që e kanë karakterizuar realitetin e raporteve të Kishës dhe të Vendit tonë me Selinë e Shenjtë./drita.info

Comments are closed.

« »