Ngrohtësia e një dore

Sep 3 • Këndvështrime

Nga Shën Nënë Tereza

 

“Një ditë, që po ecja rrugëve të Londrës, takova një burrë të dehur tapë. Kishte një shprehje kaq të trishtuar e të mjerë, saqë iu afrova e i mora dorën, ia shtrëngova dhe e pyeta: ‘Si shkojnë punët?’.

Unë i kam gjithnjë duart e ngrohta. E ai burrë m’u përgjigj: ‘Oh, sa kohë kam pa e ndjerë ngrohtësinë e një dore!’. E iu shndrit fytyra. Ndërroi krejtësisht. 
Dua të them vetëm këtë: gjërat e vogla të bëra me dashuri të madhe japin gëzim e paqe”./drita.info

Comments are closed.

« »