Të mos e përjashtosh askënd

Jan 18 • Meditimi i ditës

18 janar 2020 – E shtune, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme

(Leximet e ditës: 1 Sam 9,1-4. 10.17-19; 10,1; Ps 21 (20); Mk 2,13-17)

 

Prania e Hyjit

Për të hyrë në praninë e dikujt nevojitet që me sinqeritet t`i afrohem i tillë siç jam.
Në këtë moment, Hyji është këtu dhe më pret.
Hyji më afrohet gjithmonë i pari, dëshiron të më njohë më shumë se miku im më i miri.
Do të ndalem një moment dhe do ta përshëndes Hyjin që më do.

 

Liria

Do ta lus Hyjin që të më ndihmojë

që të lirohem nga mërzitë dhe brengat e mia,

që t`i hapem nëpërmjet kësaj kohe të lutjes,

në mënyrë që ta dua dhe t`i shërbej edhe më shumë.

 

Ndërgjegjësimi

O Zot, ma ke dhënë natën për pushim dhe fjetje.

Në momentet e mia kur jam zgjuar kurrë mos e harrofsha mirësinë tënde.

Më mëso që bekimin tënd ta ndaj me të tjerët.

 

Fjala

Hyji na dëfton veten e vet me anë të shkrimeve të shenjta.
Lexoje tekstin nga Ungjilli i sotëm disa herë
dhe lejoji vëmendjes tënde të pushojë në disa pjesë të tij.

 

Mk 2, 13-17

 

13 Jezusi përsëri doli në breg të detit. Populli mbarë shkonte tek ai e Jezusi e mësonte. 14 Duke kaluar andej, pa Levin e Alfeut. Ishte në vendin e pagimit të taksave. Jezusi i tha:

“Eja pas meje!”

Ai u çua dhe shkoi pas tij.

15 Kur, më vonë, Jezusi ishte në tryezë, në shtëpinë e Levit, bashkë me të e me nxënësit e tij ishin ulur në tryezë tagrambledhës e mëkatarë. Vërtet ishin shumë. E ndiqnin edhe 16 disa skribë të sektit të farisenjve. Këta, kur e panë se po hante me tagrambledhës e me mëkatarë, u thanë nxënësve të tij:

“Pse ha me tagrambledhës e me mëkatarë?”

17 Jezusi, kur i dëgjoi, tha:

“Mjeku nuk u duhet të shëndoshëve, por të sëmurëve. Nuk erdha të grish të drejtët, por mëkatarët.”

 

Çfarë dëshiron të më thuash, Zotëri?

Disa mendime mbi pjesën e leximit të sotshëm të Shkrimit Shenjtë:

 

  • Masa e popullit që e dëgjonte Jezusin ishte e përbërë nga lloj-lloj njerëzish. Shumë prej tyre nuk kishin asgjë të përbashkët, disa madje e shpërfillnin njëri-tjetrin. Do të lus që të krishterët të mund të jenë tolerantë njëri ndaj tjetrit në mënyrën me të cilën Jezusi ka qenë ndaj njerëzve të kohës së vet.
  • Të sëmurët edhe ata në nevojë zakonisht i janë afruar Jezusit me guxim dhe drejtpërdrejt – “farisenjtë e mirësjellshëm” u janë afruar nxënësve të tij. Edhe pse varem shumë nga të tjerët kjo për mua është një përkujtim që nevojat dhe pyetjet e mia gjithmonë t`i vë para Jezusit që ka kohë për mua.

 

Bashkëbisedimi

Jezus, gjatë kohës sa ishe në tokë gjithmonë me gëzim i ke pranuar fëmijët e vegjël.

Më mëso që të kem besim, mbështetje fëmijërore në ty.

Që të jetoj me vetëdije se ti kurrë nuk do të largohesh prej meje.

 

Përmbyllja

Të falënderoj, o Zot, për çdo nxitje që ma ke dhuruar gjatë kësaj kohe sa luta mbi tekstin e Shkrimit Shenjt. Ati ynë…

Lavdi Atit e Birit e Shpirtit Shenjt. Si ka qenë në fillim, ashtu tash e përgjithmonë e jetës. Amen.

Comments are closed.

« »