Bekimi i Zotit shëron

Feb 10 • Meditimi i ditës

10 shkurt 2020 – E  hënë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme

(Leximet e ditës: 1Mbr 8, 1-7.9-13; Ps 132, 6-10; Mk 6, 53-56)

 

Prania e Hyjit

Gjatë kohës sa jam duke qëndruar pranë kompjuterit, Hyji është këtu i pranishëm,
ai i jep jetë jetës sime dhe çdo gjëje që më rrethon.
Do të qëndroj një moment në heshtje,
duke u bërë i/e vetëdijshëm/e për praninë e Hyjit.

 

Liria

Kur e ndjej veten të robëruar dhe kur gjithçka më ngarkon,

madje edhe atëherë kur rrezet e diellit nuk arrijnë në hapësirën ku gjendem,

edhe atëherë, në heshtjen e vdekur, shpirti im është i lirë dhe i papenguar.

Në këtë liri shpirti po të drejtohem ty.

 

Ndërgjegjësimi

Në praninë e Hyjit që më njeh në mënyrë intime,
Dhe më pranon krejtësisht ashtu si jam,
Mund t`i lejoj vetes të jem i/e sinqertë në lidhje me mënyrën se si jam duke e ndier veten.
Si ishte dita e djeshme?
Si po e ndiej veten në lidhje me atë që kam përjetuar,
Dhe se si jam përgjigjur?
I ndaj ndjenjat e mia haptazi me Zotin.

 

Fjala

Në gjendjen e tanishme të shpirtit përqendrohu në tekstin e sotshëm me besim, mbështetje, shpresë.

Beso se Shpirti i Shenjtë është i pranishëm

Dhe se ai mund të të frymëzojë që ta zbulosh çfarë të flet ky tekst i sotshëm.

Lexoje me vëmendje dhe me kuptim; vërja veshin çfarë po ngjanë në zemrën tënde.

 

Mk 6, 53-56

53 Pasi lundruan deri në breg, arritën në Gjenezaret e aty e lidhën barkën. 54 Posa dolën nga barka, njerëzit që e njohën 55 menjëherë shpejtuan të shkojnë nëpër mbarë krahinën e filluan të sjellin të sëmurët në vigje atje ku dëgjonin se ishte. 56 E kudo që hynte: në fshatra, në qytete apo në katunde, i vendosnin të sëmurët në sheshe dhe e lutnin t’ia preknin së paku kindin e petkut. Të gjithë ata që e preknin, shëroheshin.

 

Ç`po dëshiron të më thuash, Zotëri?

Disa mendime mbi paragrafin e sotshëm të Shkrimi të Shenjtë:

 

  • Jezusi ishte i rrethuar nga të gjitha anët nga masa e njerëzve që i afroheshin atij me besim – besonin dhe e dinin se ai mund t`i shëronte dhe që do t`iu ndihmojë. Lus që besimi im të përthellohet gjatë kësaj kohe meditimi, duke ardhur para Jezusit me nevojat e mia.
  • Njerëzit në shtroja (vigje) ia sillnin Jezusit të sëmurët. Në këtë “Moment të​ Shenjtë” – në “shtrojën e lutjes” time – ia sjell para të gjitha ata që janë të rëndësishëm për mua duke i kërkuar Jezusit që t`i bekojë.

 

Bashkëbisedimi

“Rrini zgjuar – mos flini.“

Janë fjalët e tua drejtuar nxënësve para mundimit dhe vdekjes.

E di, o Zot, se do të qëndrosh pranë meje

dhe do të vigjilosh të gjitha ditët e jetës sime.

 

Përmbyllja

Të falënderoj, o Zot, që munda t`i kaloj këto disa minuta vetëm me ty. Ati ynë…

Lavdi Atit e Birit e Shpirtit Shenjt.
Si ka qenë në fillim, ashtu tash
e përgjithmonë e jetës. Amen.

Comments are closed.

« »