Më 25 shkurt do të bëhet Rrivarrimi i Imzot Nikë Prelës në Kriptën e Katedrales Shën Nënë Tereza

Feb 21 • Kisha në Kosovë

Kisha Katolike në Kosovë – Dioqeza Prizren-Prishtinë, më 25 shkurt 2020, organizon rivarrimin e Imzot Nikë Prelë, me rastin e 24-vjetorit të kalimit të tij në amshim. Eshtrat e tij që pushojnë në varrezat e Prizrenit, do të barten në Kriptën e Katedrales Shën Nënë Tereza në Prishtinë, aty ky tash është bërë rivarrimi simbolit i Imzot Pjetër Bogdanit vitin e kaluar. Për këtë ditë Dioqeza ka përgatitur një program në tri pika, me të cilat do të shënohet kjo ngjarje e rëndësishme.

Në vijim programi i plotë:

 

– – –

 

PROGRAMI

 

ORA 16:00 – 17:30  SIMPOZIUM

Qendra “BogdaniPolis”, Prishtinë

 

Fjala përshëndetëse: Sh. T. Imzot Jean Marie – Speich, Delegat Apostolik për Kosovë

Don Viktor Sopi, Biografia e Imzot Nikë Prelës

 

Kumtesa

Mons. Lush Gjergji,  Imzot Nikë Prelën – zëri kritik dhe profetik i Kishës

Dr. Don Shan Zefi,  Imzot Nikë Prela dhe koha e tij

Agim H. Berisha, Imzot Nikë Prela – klerik dhe atdhetar

Znj. Qibrije Demiri,  Imzot Nikë Prela, qytetari i Ferizajit

 

Dëshmi

Viktorina Gegaj

Aurora & Franc Kurti

Ekrem Kryqziu

Avni Shabani

Viktoria & Prenk Gashi

Fjala përmbyllëse: Imzot Dodë Gjergji, Ipeshkëv i Dioqezës Prizren-Prishtinë

 

ORA: 18.00: MESHA E SHENJTË

Katedralja Shën Nënë Tereza, e kryesuar nga Imzot Dodë Gjergji

 

ORA: 19.00 AKADEMI SOLEMNE E RIVARRIMIT

Qendra “BogdaniPolis” – Kripta nën Katedrale

Program i përbërë prej fjalimeve, këngëve dhe ritit

Pikët muzikore nga  Blenda Konxheli (flautë) , Viola Sulejmani (piano) & Bardh Lepaja (violinë)

 

19:30 Koktej në Agorà

 

– – –

Kontakti:

E-mail: [email protected]; [email protected]

Tel: 049 507 882; 049 174 790

Comments are closed.

« »