Disa porosi të Shën Jeronimit mbi Kryqin e Krishtit

Apr 10 • Këndvështrime

“I përket Krishtit të kryqëzuar vetëm ai që në trupin e vet i ka kryqëzuar kënaqësitë trupore dhe e jeton në mënyrë të shenjtë Ungjillin”.

“Çdo ditë Krishti kryqëzohet për ne në Kryq, sepse aq shumë na do…”.

“Ne jemi të kryqëzuar për botën dhe Krishti është i kryqëzuar për ne.”

“I lumi ai, në zemrën e të cilit Krishti ngjallet çdo ditë, kur bën pendesë për mëkatet edhe më të vogla”.

“Zoti e ka vetëm një kuptim të lirisë: që mos të jemi skllave të mëkatit… Çmimi i kësaj lirie është vdekja dhe ngjallja e Krishtit”./drita.info

 

Përgatiti: Don Lush Gjergji

Comments are closed.

« »