Porosi të jashtëzakonshme të Nënës Tereze për ne dhe për kohën tonë (2)

May 2 • Këndvështrime

Varfëria më e keqe është mungesa e dashurisë.

Gjëra të vogla me dashuri të madhe.

Gërbula e botës përendimore është vetmia.

Mos e humbë kurrë duresën dhe shpresën.

Zoti na ka krijuar për të dashur dhe për të dhuruar dashuri.

Nuk ka dashuri të vërtetë pa falje.

Dashuria fillon në familje: së pari vjen familja, pastaj vendi, qyteti, çdo gjë tjetër.

Familja e cilat lutet së bashku jeton në dashuri.

Dashuria nuk ka nevojë për fjalë të mira, as për shpjegime. Ajo është thjesht dashuri – jetë.

Çdo vepër e dashurisë na afron kah Zoti.

Urtia më e madhe e jetës është dashuria./drita.info

 

Përgatiti: Don Lush Gjergji

Comments are closed.

« »