Porosi të jashtëzakonshme të Nënës Tereze për ne dhe për kohën tonë (3)

May 4 • Këndvështrime

Shkrimi i Shenjtë thotë që është gënjeshtar kush thotë që e do Zotin, por nuk e do të afërmin.

Feja në veprim shndërrohet në dashuri; dashuria në veprim shndërrohet në shërbim.

Kur nuk ke asgjë, atëherë ke gjithçka.

Gëzimi është shprehje bindëse e dashurisë.

Dashuria është mrekulli dhe mrekullia është dashuri.

Dashuria është mjekimi më i mirë për çdo njeri.

E keqja më e madhe e botës së sotme është indiferentizmi.

Pa dashuri dhe flijim jeta s’ka kuptim.

Vetëm dashuria do ta shpëtojë botën.

Veprat e dashurisë janë vepra të paqes.

Kush nuk dashuron nuk jeton./drita.info

 

Përgatiti: Don Lush Gjergji

Comments are closed.

« »