A i lejoj Zotit t`i heqë shqetësimet nga zemra ime?

May 8 • Meditimi i ditës

8 maj 2020 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme
(Leximet e ditës: Vap 13,26-33; Ps 2,6-11; Gjn 14,1-6)

 

Prania e Hyjit
E mrekullueshme është të jesh së bashku me miq, në afërsinë e tyre.
Kur jam me ty, o Zot, e di se jam në praninë e Krijuesit tim.
Më ke krijuar nga dashuria.
Madje të gjitha flokët e kresë i kam të njehur.
Prania jote, o Zot, është më e madhe se gjithçka.

 

Liria
Vdekja jote në kryq më ka liruar.
Mund të jetoj lirshëm dhe gëzueshëm, pa frikë prej vdekjes.
Mëshira jote nuk njeh kufi.
Ndërgjegjësimi
Në këtë moment, o Zot, po i orientoj mendimete mia drejt Teje.
I lë mënjanëpunët dhe preokupimet e mia.
Filloj të pushoj dhe rifreskohem në praninë tënde, o Zot.
Fjala
Hyji na dëfton veten e vet me anë të shkrimeve të shenjta.
Lexoje tekstin nga Ungjilli i sotëm disa herë
dhe lejoji vëmendjes tënde të pushojë nëdisa pjesë të tij.

 


Gjn 14, 1-6

1 “Mos t’ju shqetësohet zemra!

Besoni në Hyjin
edhe në mua besoni!
2 Në shtëpinë e Atit tim ka shumë banesa.
Po të mos kishte, a do t’ju thoja:
‘Po shkoj t’ju bëj gati vendin’?
3 Kur të shkoj e t’ju përgatis vendin,
do të vij prapë e do t’ju marr tek unë,
që aty ku jam unë, të jeni edhe ju.
4 Ku shkoj unë, ju e dini rrugën.”
5 “Zotëri ‑ i tha Toma ‑ Ne s’dimë kah po shkon. Si, pra, mund ta dimë udhën?”
6 Jezusi u përgjigj:
“Unë jam Udha, e Vërteta dhe Jeta.
Askush nuk shkon tek Ati përveçse nëpër mua.


 

Çka dëshiron të më thuash, Zotëri?

Disa mendime mbi paragrafin e sotshëm të Shkrimit të Shenjtë:

 

  • Ndoshta edhe unë jam ndonjëherë si Toma: Kur bëj pyetje lidhur me Jezusin, dua që të më lë rehat që vetë t`i qes gjërat në vend të vet.
  • O Zot, më ndihmo që t`i dëgjoj premtimet e tua, t`i pranoj garancitë e tua, që të lejoj t`i heqësh shqetësimet nga zemra ime. Bëj që ta kem gjithmonë në mend se ti je me mua.

 

Bashkëbisedimi
Jezus, po më flet personalisht në tekstin e Shkrimit Shenjt.
E di që fjalët nuk janë të nevojshme kur të drejtohem ty.
Ti shikon në thellësinë e zemrës sime.
I njeh dëshirat dhe nevojat e mia.
Po lëshohem në duart e tua.

Përmbyllja

Të falënderoj, o Zot, për çdo nxitje që ma dhurove gjatë kësaj kohe sa luta mbi tekstin e Shkrimit të Shenjtë. Ati ynë…

 

Lavdi Atit e Birit e Shpirtit Shenjt.

Si ka qenë në fillim, ashtu tash

e përgjithmonë e jetës. Amen.

 

Comments are closed.

« »