Lutja e përditshme e Padre Pio-s drejtuar Engjëllit Rojtar

Aug 12 • Këndvështrime

Frati kapuçin e shihte rregullisht engjëllin e tij rojtar dhe fliste shpesh me të


Nga
Philip Kosloski

 

Në mes shumë mrekullive që fliten për Shën Piu-n nga Pietrelcina është edhe aftësia e tij të fliste jo vetëm me engjëllin e tij rojtar, por edhe me engjëj të tjerë rojtar.

Një ditë Atë Alessio shkon për të biseduar me Padre Piu-n, por ky i thoshte: “A nuk e sheh se jam shumë i zënë”? Atë Alessio mbeti i hutuar, sepse Padre Piu ishte thjesht i ulur në karrige. Pastaj Padre Piu vazhdoi: “A nuk i shikove të gjithë ata engjëj që ishin këtu përreth? Ishin engjëj rojtar të bijve të mi shpirtëror që erdhën për të më sjellë mesazhet e tyre”.

Ne, edhe pse nuk e shohim engjëllin tonë rojtar sikurse i ndodhte shenjtit, duhet të kërkojmë të krijojmë gjithmonë një raport me engjëllin që na ruan çdo ditë shpirtin tonë prej mëkatit. Ja edhe lutja personale e Padre Piu-t që çdo ditë ia drejtonte engjëllit tij rojtar:

 

O Engjëlli i Zotit, rojtari im,

pasi Zotynë, për mirësi të vet

më ka lënë në besimin tënd.

Ti më shndrit, më mbrojë dhe më drejto.

Tani e përgjithmonë. Amen.

 

Burimi: it.aleteia.org

Përktheu nga italishtja: Don Marjan Topalli

Comments are closed.

« »