Posta e Kosovës, nga sot, 1 shtator 2020, vë në qarkullim emisionin e pullës postare “Shkolla e parë shqipe në Stubëll”.

Sep 1 • Kulturë

Imazhi që bartë kjo pullë postare, i dedikohet vatrës së parë të diturisë në Kosovë, e njohur si Kolegji i Shën Llukës, në fshatin Stubëll të Vitisë në vitin 1584.

Shkollat shqipe në Kosovë zhvillohen dhe përforcohen gjatë Rilindjes Kombëtare Shqiptare, si në Prizren, Pejë, Gjakovë, Zym, Janjevë dhe Stubëll, pranë Kishave Katolike, si vatra të vërteta të arsimit dhe të edukimit, me kontributin e atdhetarit Hasan Prishtina dhe me shumë të tjerë.

Filatelia e Postës së Kosovës do të angazhohet që përmes imazheve të pullave postare të afirmojë vlerat  tona kulturore, arsimore dhe kombëtare, shkruan në lajmet e saj Posta e Kosovës./drita.info

Comments are closed.

« »