ZOTI E DREJTON ZEMRËN TIME

Nov 2 • Këndvështrime, Kulturë, Letërsi

Në ditën e përkujtimit të besimtarëve të vdekur – t’shumtë (2 nëntor)

 

 

Nga Ernesto Olivero

 

 

Sot i kujtojmë t’vdekunit

T’vdekun m’thua?

Ata

janë t’gjallët e vërtetë

Ata që

pas një jete me turbullina

zbulojnë

t’bukurën e transcendencës.

 

Ata

t’gjallët e vërtetë

tani e dinë

çfarë është jeta

soditja

e dashnisë.

 

Lum ai

që gjatë jetës

mbetet gjallë.

E do

atë që askush nuk e do

Fal atë

që rrugës së urrejtjes shkon.

 

T’lumë ata

që i paraprijnë parrizit

n’jetë këtushme

dhe e shijojnë atë

n’jetë t’matanshme.

 

—–

Përktheu: f.k.

                                   

Comments are closed.

« »