Programi i Krishtlindjes 2020 në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë

Dec 23 • Kisha në Kosovë

Të dashur besimtarë/e,

miq dhe dashamirë,

 

Ju njoftojmë me programin e Festës së Krishtlindjes 2020 në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

 

PROGRAMI

 

E enjte,  24 dhjetor 2020  – VIGJILJA E KRISHTLINDJES

Ora 23:30: Koncert i Krishtlindjes nga një grup studentësh të Akademisë së Muzikës dhe fëmijët e Famullisë së Prishtinës në Katedralen Shën Nënë Tereza.

Ora 24:00: Mesha solemne e Krishtlindjes në Katedralen Shën Nënë Tereza Prishtinë, të cilën do të udhëheq Ipeshkvi ynë, SH. T. Imzot Dodë Gjergji, në bashkëmeshim me meshtarë të dioqezës.

 

E premte, 25 dhjetor 2020 – DITA E KRISHTLINDJES

Ora 11:00: Mesha në Katedralen Nënë Tereza Prishtinë.

 

Për të marrë pjesë në meshën e mesnatës në Katedrale, duhet të respektohen masat, që janë ndërmarrë në marrëveshje me Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ipeshkvisë sonë.

Të respektohen masat sipas Manualit për parandalimin dhe luftimin e COVID-19 si në vijim:

  1. Dezinfektimi i hapësirave në të gjitha objektet (kishat), ku do të bëhen ceremonitë fetare (meshat).
  2. Të respektohet distanca prej 2 metra.
  3. Gjatë gjithë kohës të mbahen maskat nga pjesëmarrësit në ceremoni.
  4. Të ketë dezinfektues në hyrje dhe brenda objektit kishtar.
  5. Të ju ndalohet pjesëmarrja në meshë e të sëmurëve kronik dhe të moshuarve.
  6. Mundësohet mbajtja e Meshës së Krishtëlidjes me datë 24.12.2020 në mesnatë sipas kerkesës së Ipeshkëvisë. Koha e lejuar është, prej orës 23:00 të datës 24.12. deri në ora 02:00 të datës 25.12.2020.
  7. Pas përfundimit të meshës së mesnatës, Ipeshkvia e Kosovës është e obliguar të respektoj Vendimin e Qeverisë si dhe vendimet e Ministrit të Shëndetësisë.

 

Për shumë mot Krishtlindja!

Zyra e Famullisë së Prishtinës – Katedralja Shën Nënë Tereza

Comments are closed.

« »