Fatmir Koliqi

Kompozitori Vinçenc Gjini, krijuesi i thesarit muzikor me frymëzim shpirtëror

Homazh për ditën e kalimit në amshim të kompozitorit të mirënjohur Vinçenc Gjini (23 shtator 2022)   Nga Akil Mark...

Çdo vepër e jona do të ketë jehonë në amshim

E diela XXVI gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Am 6, 1.4-7 Populli i Izraelit tani jeton...

Kisha arbëreshe në mbrojtje të identitetit fetar të krishterë (lindor) dhe arbëror (shqiptar)

Nga Don Lush Gjergji   Historiku i themelimeve të rëndësishme fetare dhe kombëtare Historia dëshmon dhe tregon që Kisha katolike...

Administrimi i ndërgjegjshëm i parasë

E diela XXV gjatë vitit (c)   Leximi i parë   Am 8, 4-7 Shpesh besimtari mendon të ruajë ndërgjegjen e...

Të shtunën mbahen “Takimet e Dom Mikelit” në Stubëll   

SHKSH “Dom Mikel Tarabulluzi” – Stubëll, organizon më datë 17.09.2022, ora 10:00, në ambientet e Qendrës Rinore në Stubëll, manifestimin...

MBRETËRESHA DHE SHENJTËRESHA: Dy ikona të shekullit XX: Shën Nëna Tereza dhe Mbretëresha Elizabeth II

Mbretëresha britanike dhe Shenjtëresha shqiptare, dy ikona të shekullit të kaluar, kanë lenë pas një trashëgimi – secila në mënyrat...

Gëzimi i Zotit për pendimin e mëkatarëve

E diela XXIV gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Dal 32, 7-11.13-14 Kur një mëkatar i afrohet...

At Gjergj Fishta: “Të Lémt e Zojës”

Me 8 shtator Kisha katolike romake kremton festën e Lindjes të së Lumes Mari Virgjër. Tradita e kësaj feste lindi...

Një budist e gjen Jezusin nëpërmjet Nënë Terezës

Një takim personal me Nënë Terezën dhe veprën e saj në shërbim të të varfërve, të mënjanuarve dhe të vdekurve...

I Matanshmi në mesin e jetës sonë (Ps 139)

O Zot, ti më shqyrton dhe me njeh, ti di kur rri e kur ngrihem, prej së largu i njeh...