Fatmir Koliqi

Imzot Zef Gashi: Shën Nënë Tereza është dhurata me e çmuar e popullit dhe kishës sonë për njerëzimin

Homelia e plotë e Sh. T. Imzot Zef Gashit, argjipeshkëv i Tivarit në pension, në Festën e Shën Nënë Terezës,...

Gruaja e Tejkohshme

Në ditëfestën e Shenjtëreshës Shqiptare   Nga Don Fatmir Koliqi   Gonxhe Bojaxhiu, bija e dy prindërve të devotshëm shqiptar,...

Programi i festës i Shën Nënë Terezës në Katedrale 2022

Të dashur besitmarë/e, Të nderuar qytetarë/e. Ju njoftojmë se të hënën, më 5 shtator 2022, është ditëfesta e Shën Nënë...

Organizohet ekspozitë me fotografi ekskluzive të Shën Nënë Terezës “E kam në zemër popullin tem Shqiptar”

Në kuadër të manifestimit “Ditët e Nënë Terezës”, të hënën, me 5 shtator, në orën 13:00, pas meshës solemne të...

Ta ndjekësh Jezusin me dashuri të pakusht!

E diela XXIII gjatë vitit – Viti C   Leximi i parë   Urt 9, 13-18 Autori do t’u shpjegojë hebrenjve...

Nëna Tereze, formimi i saj kulturor shqiptar: në familje, në Kishën dhe në shkollën shqipe 

Nga Prend BUZHALA   A ka mundur të qëndrojë Nëna Tereze jashtë kulturës ku u formua? A ka formim njerëzor...

HOMAZH PËR NËNËN TEREZE

Nga Sri CHINMOY     “Motër e dashurisë, Nënë e dhembshurisë” Motër e dashurisë, dhembshurihyjnorja Nëna Tereze, Çdo ditë Buzëqeshje...

Nënë Tereza – përfaqësuesja e virtyteve të kombit tonë

Zonja dhe zotërinj, Ka pasur shumë humanistë në historinë e botës. Shumë njerëz që i kanë sjellë njerëzimit vepra të...

Pse libri “E kam në zemër pupullin tem Shqiptar”?

Nga Don Lush GJERGJ   Pas 16 veprave kushtuar jetës dhe veprës së Shën Nënës Tereze, ja edhe botimi im...

Letërsia e vjetër shqipe në vështrim të një konteksti tipik kulturor e socioletrar

Nga Evalda Paci   Në një sprovë për të trajtuar aspekte të një konteksti që ndikoi pa dyshim dhe në...