Fatmir Koliqi

E vërteta djeg dhe pastron

E diela XX gjatë viti – viti C   Leximi i parë   Jer 38, 4-6.8-10 Të gjithë profetët e djeshëm...

Programi i festës së Zojës së Letnicës, më 14 -15 gusht 2022

Për të gjithë besimtarët dhe dashamirët e Shenjtërores së Zojës së Letnicës, vendi i lutjes dhe i shtegtimit, Dioqeza jonë...

Misionar(e) në shtigjet e jetës

Nga Don Lush Gjergji   “Herët në mëngjes, kur ende ishte natë, Jezusi u çua e shkoinë një vend të...

Ku është thesari i juaj, aty do të jetë edhe zemra juaj!

E diela XIX gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Urt 18, 3.6-9 Tregimtari jeton i lirë në...

Historiku i Famullisë së Binçës

Nga Don Mikel Sopi   Famullia e Binçës Për çfarëdo teme që flitet mbi Binçën, nëse përkufizohet vetëm nga këndvështrimi...

Kontributi i Kishës Katolike, në ruajtjen e identitetit Kombëtar

Nga Blerim Latifi   Mirëmbrëma të gjithëve! Të nderuar drejtues të Kishës Katolike në Kosovë, të nderuar miq dhe ju...

Dita e  mërgimtarëve në Katedralen e Prizrenit për të dëshmuar krishterimin e lashtë në Vendin tonë

Pas dy viteve pauzë, për shkak të pandemisë COVID-19, rikthehet kremtimi i Ditës së Mërgimtarëve në Dioqezën tonë Prizren-Prishtinë, e...

PËRKUJTIM/Kolë Bojaxhiu (1873 – 1919), atdhetar, bamirës, tregtar dhe ndërtimtar

Në ditëvdekjen e tij (2 gusht 1919)   Nga Don Lush Gjergji   Kolë apo Nikollë Bojaxhiu ka lindur në...

ARKEOLIGJI/ Në Siri gjendet portreti më i lashtë i Marisë Virgjës?

Sipas një studimi të ri të një hulumtuese amerikane, një afresk i gjetur në një kishë të lashtë siriane, në...

10 mënyrat si ta përkujtojmë gjatë muajit Gusht Zemrën e Papërlyer të Marisë

Çka paraqet muaji Gusht për Katolikët dhe si ta nderoni me devocion në shtëpitë tuaja. A e keni ditur se...