Fatmir Koliqi

At Shtjefën Gjeçovi – si referim kulturologjik identitar i botës shqiptare

Nga Katriot MARKU   Më 14 tetor kujtojmë vrasjen e dhunshme të njërit prej personaliteteve më të spikatura kulturore dhe...

Martin Camaj për poezinë fishtjane

Nga Ndue Ukaj Vepra letrare e Fishtës është objekt i studimeve, monografive dhe teksteve me premisa letrare dhe jo letrare....

Religjioni dhe letërsia

Nga Thomas Stearns Eliot   Kjo që kam për të thënë këtu është kryesisht në mbështetje të pohimeve që vijojnë;...

Martesa tradicionale dhe bashkëkohore

Nga Pavao Brajsha   “Martesa e jonë e përditshme“ tradicionale kërkon prej çiftit martesor vazhdimësi të  detyruar dhe të sigurt,...

Çka është mobingu bashkëshortor?

Nga Pavao Brajsha   E quajmë mobing bashkëshortor formën specifike të sjelljes, me të cilën partnerët bashkëshortor në nivelin e...

Gjergj Kastrioti –Skënderbeu – “Moisiu arbëror”

Nga Don Lush GJERGJI   Kaluan 550 vjet pas vdekjes së tij. Shumëçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak...

Ju jeni Drita e botës

Nga Don Fatmir Koliqi   Drita – si simbol      Më pëlqen të nisi këtë editorial, të parin në cilësinë...

Papa Ratzinger njeri i epokave

Në 70-vjetorin e shugurimit meshtarak të Benediktit XVI, në një intervistë dhënë gazetës italianë “Famiglia Cristiana”, flet njëri ndër ekspertët...

Përkujtim: Nënë Tereza shpërblehet me Çmimin Nobel për Paqe (10 dhjetor 1979)

Si sot, më 10 dhjetor 1979, Nënë Tereza merr ÇmiminNobel për Paqe. Ato ditë në Oslo të Norvegjisë, Don Lush...