Fatmir Koliqi

Më 28 mars kalendari kujton të Lumin dom Dedë Maçaj, meshtar e martir

I Lumi dom Dedë Maçaj u akuzua nga regjimi komunist edhe për agjitacion e propagandë kundër pushtetit popullor etj. Prandaj...

Takimi me Zotin na nxit të bëjmë vepra bamirësie

Nga Don Viktor Sopi   E dashura Shkëlqesi Imzot Doda, të dashur meshtarë, rregulltarë dhe motra të nderit, të nderuar...

Papa Françesku: kjo luftë është e turpshme për mbarë njerëzimin

Françesku u takua, në Sallën Pali VI, me Federatën Italiane Ricetrasmissioni CB. Duke e inkurajuar aktivitetin e vullnetariatit për mbrojtjen...

Pas mesnatës ndërrohet ora

Në orët e para të së dielës, më 27 mars 2022 do të fillojë ora verore. Akrepat do të zhvendosen...

O Atë, kam mëkatuar kundër qiellit e kundër teje

E Diela IV e Kreshmës  – Laetare (C)     Leximi i parë   Joz 5, 9 a. 10-12 Pas kalimit...

Pendohuni, Mbretëria e qiellit është afër!

E diela III e Kreshmëve – Viti C     Leximi i parë   Dal 3, 1-8.13-15 Moisiu është edukuar...

Ndërsa lutej, fytyra e tij shndërrohet

E diela II e Kreshmëve – Viti C   Leximi i parë   Zan 15, 5-12.17-18 Në këtë lexim përkujtohet një...

Shkrimi  i Shenjtë thotë: Adhuro vetëm Zotin, Hyjin tënd…

E diela I e Kreshmëve – Viti C   Leximi i parë   Lp 26, 4-10 Moisiu i kërkon popullit të...

Një libër që mungonte…

(Tarcisio Stramare, Shën Jozefi – shenjti më i afërt i Jezusit, Drita, Prishtinë 2020)   Nga Sarë GJERGJI   Dom...

Akti i kushtimit Zemrës së Papërlyer të Marisë

“Në këtë orë, njerëzimi, i rraskapitur dhe i tronditur, është nën kryq me ty. E, ka nevojë të ta besojë...