• Kurora e martesës sipas Papës Françeskut

  Dec 17, 18 • 137 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Don Lush Gjergji   Papa Françesku shpesh ka shkruar dhe ka folur për kurorën e martesës dhe për familjen e krishterë, sidomos në nxitoren apostolike “Amoris laetitia” (Gëzimi i dashurisë). Çka duhet të bëjnë të martuarit për ta...

 • Familja e krishterë – mundësi apo utopi?

  Dec 7, 18 • 109 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Don Lush Gjergji   Vetë titulli shtron një dilemë dhe pyetje jo të vogël dhe të lehtë: a është e mundshme që edhe sot dhe në rrethana të ndryshme, familja shqiptare e krishterë, të jetë ende dhuruese, bartëse, edukuese e jetës dhe...

 • Papa Françesku: familja është thesar për njerëzimin

  Aug 3, 18 • 314 Views • FamiljaNo Comments

  Njeti i lutjes së Papa Françeskut për muajin gusht i kushtohet Familijes. Nëpërmjet rrjetit ndërkombëtar të lutjes, është lëshuar video me mesazhin e Papës.   Teksti i plotë i mesazhit: “Kur flasim për familjet shpesh më vjen ndërmend pamja...

 • Këshillë për prindërit

  Nov 12, 17 • 350 Views • FamiljaNo Comments

  Edukimi i fëmijëve është një punë për të rritur, të gatshëm për një përkushtim që harron vetveten: Për këtë detyrë janë të aftë ata bashkëshortë të cilët duhen mes tyre, që dashurinë e nevojshme të mos e kërkojnë diku tjetër. E...

 • Papa Françesku: Aleanca burrë-grua ka përgjegjësinë për botën!

  Oct 5, 17 • 349 Views • FamiljaNo Comments

  Të nisemi nga Fjala e Zotit “që shndrit zanafillën e jetës dhe fatin e saj” për të përballuar sfidën epokale “që ka të bëjë me humanizmin planetar, përsa u përket zhvillimeve të fundit teknologjike në shkencat e jetës”. Kështu u tha...

 • Familja është zanafilla e qytetit dhe shkolla e republikës

  Mar 23, 17 • 578 Views • FamiljaNo Comments

    Nga Imzot Vincenzo PAGLIA   Zoti President i Republikës, Ju falënderoj për ftesën që më keni bërë për të vizituar Vendin Tuaj, i cili është shumë i dashur për mua, dhe për të prezantuar Nxitjen Apostolike të Papës Françesku, Amoris...

 • Familja dhe edukimi i adoleshentëve

  Feb 2, 17 • 2184 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Mons. Lush Gjergji   Çdo prindër dëshiron edukimin e mirë të fëmijëve, kështu që ata më vonë të jenë të mirë, të sigurt dhe të lumtur në jetë. Mirëpo kjo fatkeqësisht nuk ndodh përherë. Përse? Ka shumë shkaqe dhe arsye. Unë...

 • Martesa e shekullit 21

  Dec 30, 16 • 666 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Dr. Pavao  Brajsha   Për t`i ruajtur raportet bashkëshortore të gjalla dhe aktive, të kënaqshme për çiftet bashkëshortore, partnerët duhet patjetër të merren me to, të rezervojnë kohë për t`u marrë me to dhe të sigurojnë...

 • Fëmijët në Familje (I)

  Feb 8, 16 • 980 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Papa Françesku   Pasi që  kam trajtuar figura të ndryshme të jetës familjare – nënë, babë, fëmijë, vëllezër, gjyshër – dëshiroj të përmbyllë këtë pjesë të parë të katekizmit mbi familjen, duke folur për fëmijët....

 • Gjyshërit në familje (II)

  Jan 19, 16 • 1197 Views • FamiljaNo Comments

  Nga Papa Françesku   Do të vazhdojmë me katekezën kushtuar gjyshërve, duke pasur parasysh vlerën dhe rëndësinë e rolit të tyre në familje. E bëj këtë, duke u identifikuar në këta persona, sepse edhe unë bëj pjesë në këtë grupmoshë. Kur...