• HESHTJA

  Aug 30, 15 • 1419 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Nga Kardinal Carlo Maria Martini Heshtja që më pëlqen, është heshtja që dëgjon, që pranon, që gjallëron. Në fakt, nëse Hyji na ka dërguar Fjalën e vet, në fillim të çdo udhëtimi të njeriut duhet të jetë heshtja. Për njeriun e sotshëm,...

 • MENDIME TË SHKËLQYERA TË SHËN AUGUSTINIT

  Aug 28, 15 • 1491 Views • KëndvështrimeNo Comments

  – Hyjit i intereson më shumë për të na dhënë bekimet e tija se sa që ne t`i marrim ato. – Pikërisht në këtë moment unë mund, nëse dua, të bëhem miku i Zotit. – Ka diçka te përvujtëria që mrekullisht e lartëson zemrën....

 • ÇKA ËSHTË FEJA?

  Aug 28, 15 • 1655 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Shkruan: Kardinal Carlo Maria Martini   Aventurë shpirtërore Sigurisht se feja e krishterë mund të definohet si një aventurë shpirtërore, dhënia e dorës një personi që nuk e njeh mirë, por në të cilin ke besim, dhe i lejon vetes të udhëhiqesh...

 • CILA ËSHTË RËNDËSIA E HISTORISË?

  Aug 25, 15 • 1790 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Shkruan: Kardinal Carlo Maria Martini Historia është bashkimi i ngjarjeve, autor themelor i të cilave është njeriu. Ky bashkim i ngjarjeve, ka një kuptim. Këtu, kemi konceptin biblik të historisë, që më pas ka kaluar në kulturën europiane, duke...

 • SHËN INJACI DHE JEZUITËT NDËR SHQIPTARË

  Jul 31, 15 • 2183 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Jezuitët janë një bashkësi etërish të “Shoqërisë së Jezusit”. Ky urdhër fetar në Kishën Katolike, latinisht «Societas Jesu» (SJ), është themeluar në vitin 1540 nga spanjolli Injac Lojola (1491-1556). Parimi i urdhrit jezuit është:...

 • PALIO  – SIMBOLI I ARGJIPESHKVIJVE METROPOLITË

  Jun 29, 15 • 1519 Views • KëndvështrimeNo Comments

  Gjatë kremtimit të Meshës Solemne në Bazilikën e Shën Pjetrit, Papa Françesku u dorëzoi 46 kryeipeshkvijve të rinj metropolitë paliot simbolike. Simboli i palios gjatë historisë deri sot Ky rit tradicional i liturgjisë papnore nisi që në...