Kulturë

Religjioni dhe letërsia

Nga Thomas Stearns Eliot   Kjo që kam për të thënë këtu është kryesisht në mbështetje të pohimeve që vijojnë;...

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale Nga  Prend Buzhala Shkrimi është shenjë e identitetit të...

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”   Me rastin e botimit të...

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën Administrata Postare e Kombeve të Bashkuara ka nderuar Shenjtëreshën shqiptare,...

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne   Nga Linda KRASNIQI   Në ditëlindjen e...

ITShKSh shpall 23 dhjetorin kremtimin shqip të Krishtlindjeve në Shkup

ITShKSh shpall 23 dhjetorin kremtimin shqip të Krishtlindjeve në Shkup Shkup, 23 dhjetor 2021 – Festa e Krishtlindjeve është një...