Opinion

Atë Brian: Katedralja e Shën Nënë Terezës, një shenjtërore tejet e rëndësishme për popullin e Kosovës

E risjellim përvojën e Atë Brian Kolodiajchuk, postulatorit të kanonizimit të Nënë Terezës, gjatë vitizitës së tij në vitin 2017...

Kontributi i Kishës Katolike, në ruajtjen e identitetit Kombëtar

Nga Blerim Latifi   Mirëmbrëma të gjithëve! Të nderuar drejtues të Kishës Katolike në Kosovë, të nderuar miq dhe ju...

Disa probleme të familjes bashkëkohore (pjesa II)

Nga Mihály Szentmártony     2. Dinamika brendafamiljare Jeta familjare është rrjet i zakoneve, përshtatjeve (kompromiseve), marrëdhënieve ndijesore, tensioneve dhe antipative,...

DISA PROBLEME TË FAMILJES BASHKËKOHORE (pjesa I)

Nga Mihály Szentmártony   Çdo mashkull e çdo femër e ëndërrojnë martesën e lumtur. Për fat të keq, ajo ëndërr...

Të pushosh pa u lodhur

Sfidat e pushimeve verore – turizmit   Nga Don Shtjefën Dodes     Shumë prej nesh kemi filluar ta nuhasim,...

Ramin Bahrami: jam bërë i krishterë fal muzikës së Bach-ut

Historia e pianistit iranian Ramin Bahrami dhe e kthimit të tij në krishterim nëpërmjet veprës së Johann Sebastian Bach: “Ishte...

Njëmbëdhjetë fakte mbi abortin

Nga Albert Bikaj   Diskursi politik në vendet tona për fat të keq është shumë i ulet, shumë tema të...

Guximi për ta pranuar vetveten

Nga Piet Van Breemen   Njëra ndër parimet themelore të teologjisë është që feja apo Shkrimi i shenjtë të jap...

4 gjërat që duhet të përfshijë çdo predikim martese

Nga Tom Hoopes   Át Hughes Sundeme jep ilaçin për 90% të problemeve martesore me një fjalë të vetme: “Nëse...

Aborti: plagë për ndërgjegjen

Nga Don Fatmir Koliqi   Para se të paraqes përmbledhtas tri çështje, për të cilat kam qenë i pyetur rreth qëndrimit...