• KUSH NUK ËSHTË KUNDËR NESH, ËSHTË ME NE!

  Sep 25, 15 • 1119 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXVI gjatë vitit (B) Leximi parë (Nr 11,25-29) Lexim prej Librit të Numrave Në ato ditë, Zoti zbriti në re dhe zuri të bisedojë me Moisiun. Nga shpirti që ishte në Moisiun mori dhe u dha shtatëdhjetë burrave pleq. Kur shpirti pushoi mbi...

 • MADHËSHTIA E SHËRBIMIT DHE PRANIMIT

  Sep 18, 15 • 1384 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXV gjatë vitit B    Leximi parë (Urt 2,12.17-20) Lexim prej Librit të Urtisë Thanë të paudhët: “T’i vëmë pritë të drejtit, sepse na pengon dhe u kundërshton veprave tona, sepse na qorton për mëkatet kundër ligjit e na i...

 • KUSH ËSHTË PËR TY JEZUSI?

  Sep 11, 15 • 1581 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXIV gjatë vitit (B) Lexim i parë (Is 50,5) Lexim prej Librit të Isaisë profet Zoti Hyj ma hapi veshin, s’kundërshtova, nuk u zmbrapsa. Shpinën ua solla atyre që më rrihnin, mollëzat e mia atyre që ma shkulnin mjekrën: fytyrën time nuk...

 • JEZUSI, DHURUES I DRITËS

  Sep 6, 15 • 1137 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXIII gjatë vitit (B) Leximi parë (Is 35,4-7) Lexim prej Librit të Isaisë profet Thoni atyre që i ka lëshuar zemra: “Mbahuni! Frikë mos kini! Ja, Hyji juaj! Erdhi hakmarrja! Ia behi shpagimi i Hyjit! Vetë do të vijë e do t’ju...

 • FEJA E NJËMENDTË KA VENDIN NË ZEMËR, JO NË DOKE …!

  Aug 28, 15 • 1336 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXII gjatë vitit (B) Leximi i parë (Lp 4,1-2.6-8) Lexim prej Librit të Ligjit të përtërirë Moisiu foli dhe tha: “E tani, o Izrael, dëgjo urdhërimet dhe rregulloret që po jua mësoj që, duke i kryer ato, të jetoni dhe të hyni e ta...

 • JEZUSI: FJALA E JETËS SË PASOSUR!

  Aug 22, 15 • 1164 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XXI gjatë vitit (B) Leximi parë Joz 24,1-2.15-17.18  Lexim prej Librit të Jozuehut Në ato ditë, Jozuehu i bashkoi të gjitha fiset e Izraelit në Sikem, dhe i grishi pleqtë, gjyqtarët dhe udhëheqësit. Këta qëndruan në praninë e Hyjit....

 • JEZUSI – BUKA E GJALLË PLOTË SHIJE

  Aug 15, 15 • 1342 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XX gjatë vitit (B) Leximi i parë   Fu 9, 1-6 Lexim prej Librit të Fjalëve të urta Urtia e ndërtoi shtëpinë e vet dhe i latoi shtatë shtylla. I kushtoi flitë e veta, e përzjeu verën dhe e shtroi tryezën e vet. I dërgoi shërbëtoret e...

 • GRUAJA E VESHUR ME DIELL

  Aug 14, 15 • 1556 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Festa e Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell  Leximi dytë Zb 11,19; 12, 1-6,10  Lexim prej Zbulesës së shën Gjonit apostull Atëherë u hap tempulli i Hyjit që është në qiell dhe u duk Arka e Besëlidhjes së tij në tempullin e tij,...

 • AI QË BESON KA JETËN E PASOSUR

  Aug 8, 15 • 1420 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XIX gjatë vitit (B)  Leximi parë   1 Mbr 19, 4-8  Lexim prej Librit të parë të Mbretërve Në atë kohë, Elia vetë mori rrugën e shkretëtirës e udhëtoi një ditë rrugë. Kur mbërriti, u ul të pushojë nën një dëllinjë, i...

 • UNË JAM BUKA E JETËS

  Jul 31, 15 • 1271 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  E diela e XVIII gjatë vitit (B)   Leximi i parë   Dal 16, 2-4.12-15  Lexim prej Librit të Daljes Në ato ditë, mbarë bashkësia e bijve të Izraelit zuri të ankohet kundër Moisiut e Aronit në shkretëtirë. I thoshnin njëri-tjetrit: “Oh, sikur...