• E DIELA E IV E KRESHMEVE (B)

  Mar 13, 15 • 1638 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë 2 Kro 36,14-16;19-23   Lexim prej Librit të dytë të Kronikave   Në atë kohë të gjithë krerët e priftërinjve si dhe populli mbarë i shumuan pabesnikëritë e veta duke i ndjekur fëlliqësitë e paganëve e duke e dhunuar Shtëpinë e...

 • E DIELA E TRETË KRESHMËVE (B)

  Mar 6, 15 • 1127 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Dal 20,1-17)   Lexim prej Librit të Zanafillës   Atëherë Zoti i tha të gjitha këto fjalë: “Unë jam Zoti Hyji yt që të nxora nga dheu i Egjiptit, prej shtëpisë së skllavërisë. Mos ki tjetër Zot, përveç meje. Mos bëj...

 • E DIELA E DYTË E KRESHMEVE (B)

  Feb 27, 15 • 1194 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Zan 22,1-2.9.10-13.15-18)   Lexim prej Librit të Zanafillës    Pas këtyre ngjarjeve Hyji e vuri në provë Abrahamin e i tha: “Abraham”! Ai iu përgjigj: “Tek jam”!  I tha: “Merre djalin tënd të dëshirit, Izakun, të cilin e...

 • E DIELA E PARË E KRESHMEVE (B)

  Feb 20, 15 • 1851 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Zan 9,8-15)   Lexim prej Librit të Zanafillës   Edhe këto i tha Hyji Noehit dhe bijve të tij: “Ja, unë po e lidh besëlidhjen time me ju dhe me trashëgimtarët tuaj, pas jush  e me çdo qenie të gjallë që është me ju,...

 • E MËRKURA E PËRHIME

  Feb 16, 15 • 1976 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Lev 13,1-2.45-46)   Lexim prej Librit të Joelit profet   “Që tani ‑ është fjala e Zotit ‑kthehuni me gjithë zemër kah unë, me agjërim, me vaj e dënesje! Shqyeni zemrat e jo petkat, kthehuni kah Zoti Hyji i juaj, sepse është i...

 • E DIELA E VI GJATË VITIT

  Feb 13, 15 • 1256 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Lev 13,1-2.45-46)   Lexim prej Librit të Levitikut   Zoti foli me Moisiun e me Aronin e tha: “Nëse ndokujt i del në mish ose në lëkurë ndonjë enjtje, rrebull ose njollë e bardhemët që mund të dyshohet se mund të jetë gërbulë,...

 • E diela e V gjatë vitit

  Feb 7, 15 • 1057 Views • LEXIMET E SË DIELËS, TeologjiNo Comments

  Leximi parë (Jb 7,1-4.6-7)   Lexim prej Librit të Jobit   Jobi foli dhe tha: “Vallë, s’ është  luftë mbi tokë jeta e njeriut? Ditët e tija si ditët e meditësit? Porsi të skllavit që e dëshiron hijen, si të meditësit të varur nga...

 • E diela e IV gjatë vitit 

  Jan 31, 15 • 1092 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Lp 18,15-20)  Lexim prej Librit të Ligjit të përtërirë  Moisiu foli e tha: Profet siç jam unë, do të zgjojë Zoti, Hyji yt, në popullin tënd, prej vëllezërve të tu: atë dëgjoje!  Mu ashtu siç kërkove prej Zotit, Hyjit tënd,...

 • E diela e III gjatë vititi /B/

  Jan 24, 15 • 1081 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Jon 3,1-5.10) Lexim prej Librit të Jonës profetë Fjala e Zotit i qe drejtuar Jonës të dytën herë. I tha: “Çohu, shko në qytetin e madh të Ninivës e kumtoju sa do të të them unë!”  Jona u ngrit e shkoi në Ninivë sipas...