• E DIELA E BARIUT TË MIRË – E DIELA E IV E PASHKËVE (B)

  Apr 24, 15 • 2049 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Fotografia në ballinë: Mozaik harkor nga shekulli V, Jezusi Bariu i Mirë, Rovenna (Italia). Leximi parë: Vap 4,81-12 Lexim prej Veprave të apostujve Në atë ditë Pjetri, plot me Shpirt Shenjt, tha: “Kryetarë të popullit dhe pleq! Pasi ju sot po na...

 • E DIELA E III E PASHKËVE (B)

  Apr 17, 15 • 1611 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë: Vap 3,13-15-19.19 Lexim prej Veprave të apostujve Në ato ditë, Pjetri i tha popullit: “Hyji i Abrahamit, Hyji i Izakut, Hyji i Jakobit, Hyji i etërve tanë e lavdëroi Shërbëtorin e vet Jezusin, të cilin ju e dorëzuat në vdekje dhe i...

 • E DIELA II E PASHKËVE (B)

  Apr 10, 15 • 1836 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Mëshira Hyjnore   Leximi parë: Vap 2,42-45 Lexim prej Veprave të apostujve Vëllezërit ishin vazhdimisht të kujdesshëm për të përvetësuar mësimin e apostujve dhe nuk mungonin në mbledhjet vëllazërore, në ndarjen e bukës e në uratë. Një...

 • PASHKËT – NGJALLJA E ZOTIT

  Apr 4, 15 • 1891 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë Vap 10,34.37-43   Lexim prej Veprave të apostujve Në ato ditë, Pjetri mori fjalën e tha: “Tani me të vërtetë po e marr vesh se Hyji nuk i mban kujt krah. Ju e dini çka ka ndodhur në mbarë Judenë, duke filluar nga Galileja, pas...

 • E DIELA E LARIT DHE E MUNDIMIT TË ZOTIT

  Mar 27, 15 • 2179 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Hyrja kremtore e Jezusit në Jerusalem   Leximi parë Is 50,4-7   Lexim prej Librit të Isaisë profet   Zoti Hyj ma dha një gjuhë të ditur që të di ta përforcoj me fjalë të lodhurin. Çdo mëngjes veshin ma zgjon që të dëgjoj siç dëgjon...

 • E DIELA E V E KRESHMEVE (B)

  Mar 20, 15 • 2006 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë Jer 31,31-34   Lexim prej Librit të Jeremisë profet  Ja, po vijnë ditët ‑ është fjala e Zotit ‑ kur do të lidh me shtëpinë e Izraelit e me shtëpinë e Judës një Besëlidhje të re.  Jo si Besëlidhja që e pata bërë me...

 • E DIELA E IV E KRESHMEVE (B)

  Mar 13, 15 • 1970 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë 2 Kro 36,14-16;19-23   Lexim prej Librit të dytë të Kronikave   Në atë kohë të gjithë krerët e priftërinjve si dhe populli mbarë i shumuan pabesnikëritë e veta duke i ndjekur fëlliqësitë e paganëve e duke e dhunuar Shtëpinë e...

 • E DIELA E TRETË KRESHMËVE (B)

  Mar 6, 15 • 1604 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Dal 20,1-17)   Lexim prej Librit të Zanafillës   Atëherë Zoti i tha të gjitha këto fjalë: “Unë jam Zoti Hyji yt që të nxora nga dheu i Egjiptit, prej shtëpisë së skllavërisë. Mos ki tjetër Zot, përveç meje. Mos bëj...

 • E DIELA E DYTË E KRESHMEVE (B)

  Feb 27, 15 • 1566 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Zan 22,1-2.9.10-13.15-18)   Lexim prej Librit të Zanafillës    Pas këtyre ngjarjeve Hyji e vuri në provë Abrahamin e i tha: “Abraham”! Ai iu përgjigj: “Tek jam”!  I tha: “Merre djalin tënd të dëshirit, Izakun, të cilin e...

 • E DIELA E PARË E KRESHMEVE (B)

  Feb 20, 15 • 2418 Views • LEXIMET E SË DIELËSNo Comments

  Leximi parë (Zan 9,8-15)   Lexim prej Librit të Zanafillës   Edhe këto i tha Hyji Noehit dhe bijve të tij: “Ja, unë po e lidh besëlidhjen time me ju dhe me trashëgimtarët tuaj, pas jush  e me çdo qenie të gjallë që është me ju,...