Teologji

Kthehuni se u afrua Mbretëria e qiellit

E diela II e Ardhjes – Viti A     Leximi i parë   Is 11,1-10 Isaia na prezanton imazhin e...

Simbole: Ngjyra vjollcë e kohës së adventit

Koha e Ardhjes apo Adventi karakterizohet me ngjyrë vjollcë. Meshtari gjatë kremton meshët në kohën e ardhjes duke e veshur...

Simbole: Rorate – Mesha e agimit

Asnjë meshë gjatë ditëve të javës nuk është aq e dashur sa mesha e agimit në kohën e Ardhjes. Atmosfera...

KURORA E ADVENTIT

Koha e Adventit (Ardhjes), është periudha kohore prej katër javësh, të cilën e karakterizon përgatitja shpirtërore e besimtarëve dhe mbarë...

Koha liturgjike e Ardhjes: historia dhe kuptimi

Nga Don Nikson Shabani   Koha liturgjike e Ardhjes është periudhë katërjavore me të cilën, në Kishën Katolike, fillon viti...

“Rrini zgjuar, sepse nuk dini se në ç’ditë do të vijë Zotëria juaj!

E diela I e Ardhjes – viti A   Leximi i parë   Is 2, 1-5 Isaia profet e parashikon në...

E bekuar Mbretëria e Krishtit Zot që po vjen

Festa e Krishtit Mbret i Gjithësisë – viti C   Leximi i parë   2 Sam 5, 1-3 Davidi ka fituar...

Jezusi këshillon: Ruajuni të mos t’ju gënjejnë mësues të rrejshëm!

E diela XXXIII gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Mal 3, 19-20 Dita e Zotit nuk është...

Barra e gjykimit

Nga Henri Nouwen   Imagjinoni të mos keni fare nevojë të gjykoni askënd. Imagjinoni të mos keni dëshirë të vendosni...

Ngjallja e të vdekurve është vepër e Hyjit

E diela XXXII gjatë vitit – Viti C   Leximi i parë   2 Mak 7, 1-2.9-14 Populli i Izraelit përndiqet...