Kur Papa Gjon Pali II vizitonte Nënë Terezën në Kalkutë (video)

Oct 23 • Kisha në botë

Kur Papa Gjon Palli II në vitin 1986 kishte vizituar Nënë Terezën dhe të vrafërit e saj në shtëpinë e Zemrës së Krishtit – shtëpi e të sëmurëve të rëndë dhe në prag të vdekjes, Nënë Tereza e kishte quajtuar atë vizitë “dita më e lumtur në jetën time”.

Kjo video e shkurtër tregon vizitën e Papes të Madhë dhe haren e Shenjtëreshës sonë, derisa i tregon vendet dhe të sëmurët për të cilët ajo kujdesej me plotë dashuri.

Papa do ta quante Kalkutën e Nënë Terezës “vend i cili dëshmon prioritetin/parësinë e dashurisë.”

 Dy njerëz të mëdhenj – shenjtër – që e kanë shënjuar shekullin e kaluar, dy miqë të shpirtit dhe dy dëshmitarë që tregojnë se krishterimi është dashuria vepruese për të ushqyer dinjitetin fisnik të njeriut.

Comments are closed.

« »