Featured Video Play Icon

Njeti i Papës Françesku për muajin shkurt: Të dëgjohet britma e emigrantëve

Feb 7 • Kisha në botë

Në videomesazhin, me të cilin Papa Françesku i njofton botës njetin e lutjes për muajin shkurt, Ati i Shenjtë bën thirrje që të dëgjohet britma e emigrantëve, shumë prej të cilëve bien viktima të kontrabandës dhe trafikimit kriminal.

 

Teksti i plotë i lutjes së Papës:

Shpesh, emigrantët janë viktima të kontrabandës kriminale dhe të trafikimit të qenieve njerëzve.

Ndër arsyet e ndryshme, kjo vjen për shkak të korrupsionit të atyre, që janë gati të bëjnë gjithçka, veç të pasurohen.

Paratë nga puna e tyre e ndyrë, e fshehur, janë para të njollosura me gjak. Nuk po e teproj: janë para të njollosura me gjak.

Të lutemi që britma e vëllezërve tanë emigrantë, që bien në duart e trafikantëve të paskrupullt dhe viktima të trafikut, të dëgjohet e të merret parasysh./drita.info        

Comments are closed.

« »