• SJELLJA JONË JODEMOKRATIKE

  Jun 16, 15 • 1386 Views • Res socialisNo Comments

  Shkruan: Dr. Pavao Brajsha Mbaj mend një nga seminaret e mia me menaxherë. Para meje ndodheshin shtatë anëtarët e ekipit drejtues të një kompanie të madhe. Ua pata dhënë atyre një pyetësor të thjeshtë në lidhje me llojet e udhëheqjes në ekip....

 • Abc-ja e demokracisë

  Jun 8, 15 • 1453 Views • Res socialisNo Comments

  Shkruan: Dr. Pavao Brajsha Na duhet të fillojmë nga vetja jonë Sipas një tregimi të lashtë, duke e krijuar botën zotat në Olimp kishin reflektuar se ku ta fshihnin fuqinë e madhe të universit, në mënyrë që mos ta zbulonte njeriu, dhe...

 • DIALOGU NDËRFETAR DHE MEDIAT SHOQËRORE

  Jun 2, 15 • 1572 Views • Res socialisNo Comments

    Shkruan: Don Lush Gjergji Në Prishtinë, prej 27 -30 maj 2015, është organizuar Konferenca e katërt ndërkombëtare me temën: Dialogun Ndërfetar dhe mediat sociale,  shoqëria civile, me pjesëmarrje të më se 200 përfaqësuesve nga vendet e...

 • DEMOKRACIA VERBALE, TEORIKE DHE E VËRTETË

  Feb 7, 15 • 1315 Views • Res socialisNo Comments

  Shkruan: Dr. Pavao BRAJŠA Në demokracinë e parë vetëm flitet, por në atë mënyrë nuk mendohet as nuk veprohet. Në të dytën flitet dhe mendohet, por nuk veprohet në atë mënyrë. Vetëm në të tretën mendojmë, flasim dhe sillemi në mënyrë...

 • Rendi global, kombet dhe roli i Kishës

  Jan 27, 15 • 1174 Views • Res socialisNo Comments

  Shkruan: Pierre MANENT Globalizimi paraqitet si një religjion shekullarë i cili është një imitim i çoroditur i krishtërimit.  Por, kriza e hegjemonisë së SHBA-ës dhe lindja e Kinës, Indisë e Botës Arabe e bëjnë katolicizmin një ndërmjetës...

 • LEADER TË VËRTETË DHE ATA FALS

  Jan 21, 15 • 1517 Views • Res socialisNo Comments

  Shkruan: Rocco D’AMBROSIO*  A ekzistojnë leader të vërtetë? Si mund t’i dallojmë nga të pavërtetët apo leader-ët fals? Mund të quhet leader, kryetar, mjeshtër, përgjegjës, dëshmitar, personalitet, bari, udhëheqës e kështu me...

 • NDRYDHJA DHE MOHIMI I SJELLJES JODEMOKRATIKE

  Nov 10, 14 • 1768 Views • Res socialisNo Comments

  SHKRUAN: Dr. Pavao BRAJSHA Ne sjelljen tonë jodemokratike e ndrydhim në nënvetëdije (nënndërgjegje). Është e vështirë ta pranojmë dhe ta bëjmë të vetëdijshme ekzistencën e sjelljes sonë jodemokratike! Ashtu si çdo gjë tjetër të...