Editorial

POROSIA E IPESHKVIT TONË DODË GJERGJI PËR PASHKË 2024

“Paqja e Hyjit […] do t’i ruajë zemrat tuaja!  Dhe do ti mbush ato me paqe e çdo gëzim”. (Khs....

Ungjillizuesi i shqiptarëve

Përqasje për festën e kthimit të Shën Palit, apostull (25 janar)   Nga Don Fatmir KOLIQI   Ditëfesta liturgjike e...

Shkenca e vërtetë të çon në takim me Zotin!

Një përqasje ndryshe për të kremten e Dëftimit (6 janar)   Nga Don Fatmir KOLIQI   Njeriu gjatë jetës së...

CARPE DIEM – Vlerësimi i kohës dhe përdormi i saj

Nga Don Fatmir Koliqi   “Nëse koha gjen kuptimin e vet në amshim, atëherë kjo duhet të kuptohet duke u...

Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell dhe Shenjtërorja në Letnicë

Nga Don Fatmir Koliqi   E vërteta e fesë Të Ngriturit Marisë Virgjër në Qiell është dogmë mariologjike në Kishën...

Porosia për Pashkë 2023 e Ipeshkvit Imzot Dodë Gjergjit

Drejtuar priftërinjve, motrave të nderit, besimtarëve dhe të gjithë njerëzve vullnetmirë në Kosovë     Fort të dashur,                              ...

KRESHMET – kohë urate, flijimi dhe bamirësie

Nga Don Lush GJERGJI   Emërtimi i Kreshmëve rrjedh nga fjala latine – quadragessima – e dyzeta – kreshmët, “koha...

NDËRRIMI I MOTMOTEVE: Një natë që nxit meditim për kohën

Nga Joseph Ratzinger   Përfundon një vit. Çastet e tij të fundit ndjellin qetësinë e shekujve, reflektimin, përpjekjen për të...

Krishtlindja: Zoti vjen për ta ngrohur planetin tonë

Nga Don Fatmir Koliqi   Krishtlindja është festa më e gëzueshme e krishterimit, e mbështjellë e tëra me një butësi...

Koha e Ardhjes: Përvoja e shtegtimit në takim me të Vërtetën

Nga Don Fatmir Koliqi   Kisha katolike e fillon vitin e ri kishtar me Kohën e Ardhjes apo Adventi (lat. Adventus),...