Kisha në Botë

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMË 2024: Nëpërmjet shkretëtirës Hyji na udhëheq në liri 

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMË 2024   Nëpërmjet shkretëtirës Hyji na udhëheq në liri    Të dashur...

Papa Françesku për ditën botërore të të sëmurit: “Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm” Të shërosh të sëmurin duke shëruar marrëdhëniet

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN XXXII BOTËRORE E TË SËMURIT 11 shkurt 2024   “Nuk është mirë...

Njeti i muajit shkurt: Papa kërkon të lutemi e të kujdesemi për të sëmurët e pashërueshëm

Videoja e lutjes së Papës, për muajin shkurt, në të cilin Kisha Katolike kremton Ditën Botërore të të Sëmurëve, bën...

Mesazhi i Papa Françeskut për Paqe 2024: Inteligjenca artificiale dhe paqja

Mesazhi i Shenjtërisë së Tij Françesku Për Ditën e 57të Botërore të Paqes 1 janar 2024     Inteligjenca artificiale...

Cop28: Papa Françesku në Dubai për të theksuar vlerat e “Laudate Deum”

Prefekti i Dikasterit për Promovimin e Zhvillimit të Gjithanshëm Njerëzor flet për Takimin e ardhshëm ndërkombëtar kushtuar ndryshimeve klimatike, që...

Papa u përgjigjet Pyetjeve të pesë kardinajve

Kardinajtë Brandmüller, Burke, Sandoval Íñiguez, Sarah dhe Zen Ze-kiun i paraqitën 5 pyetje Papës duke kërkuar sqarime për disa çështje,...

Nënë Elvira (1937-2023) – themeluesja e Bashkësisë Cenacolo ka kaluar në amshim

Murgesha Elvira Petrozzi e njohur si Nënë Elvira ka kaluar në amshim dje në orët e para të mëngjesit, njofton...

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN III BOTËRORE TË GJYSHERËVE DHE TË MOSHURVE

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN III BOTËRORE TË GJYSHERËVE DHE TË MOSHURVE 23 korrik 2023   «Mëshira...

Shën GJONI XXIII (1881 – 1963); në 60-vjetorin e vdekjes: 3 korrik 1963 – 3 korrik 2023

Nga Don Lush Gjergji     “Por ju duajini armiqtë tuaj, bëni mirë e huazoni pa pritur se do t’ju...

Urbi et Orbi – Romës e Botës, Papa: Zoti u dhëntë fund të gjitha luftërave që gjakosin botën

Në mesazhin tradicional për bekimin e Pashkëve, që ishte i pranishëm në lozhë edhe kardinali shqiptar Ernest Simani, Françesku i...