Intervista

Prindërit. Të edukosh është një meny me 5 shije

Të bëhesh prindër i mirë është një art kompleks që, megjithatë, mund të mësohet. Duke filluar të punosh për veten,...

Intervistë me Jean-Luc Marion. “Po, krishterimi po shkon mirë! “

Jean-Luc Marion, një nga intelektualët më të mëdhenj francez, na fton të përqendrohemi për të parë se në shkallë botërore...

Të prekurit me AIDS dhe Misionaret e Dashurisë

Më 5 shtator të këtij viti do të kujtohet 25-vjetori i kalimit në amshim i Nënë Terezës (1997): po e...

Papa Ratzinger njeri i epokave

Në 70-vjetorin e shugurimit meshtarak të Benediktit XVI, në një intervistë dhënë gazetës italianë “Famiglia Cristiana”, flet njëri ndër ekspertët...

Përkujtim: Nënë Tereza shpërblehet me Çmimin Nobel për Paqe (10 dhjetor 1979)

Si sot, më 10 dhjetor 1979, Nënë Tereza merr ÇmiminNobel për Paqe. Ato ditë në Oslo të Norvegjisë, Don Lush...

INTERVISTË/Krishterimi në Prishtinë ndër shekuj – pjesa I

Intervistë ekskluzive me Prof. Dr. Jahja Drançolli   Historia e Prishtinës, përkatësisht e krishterimit në kryeqytetin tonë, akoma nuk e...

 INTERVISTË/Krishterimi në Prishtinë ndër shekuj – pjesa II

Intervistë ekskluzive me historianin Prof. Dr. Jahja Drançolli   Pjesa e dytë e intervistës ekskluzive me Prof. Drançolli, mbi krishterimin...