Kulturë

Takimet kulturore “PENA E DRITËS” organizon promovimin e librit “Shqipëria dhe Tokat e Lirueme 1939-1946” të Romeo Gurakuqit

Takimet kulturore “PENA E DRITËS”, në takimin e saj të dytë, organizon promovimin e kryeveprës së historianit të mirënjohur Romeo...

ANDRE BOGDANI, argjipeshkëv i Shkupit (1656 – 1677)

Nga Don Frok Zefi   Sipas të dhënave për fëmijët nën përkujdesje të kolegjit në Loreto, Andre Bogdani ka lindur...

Kosova nga parahistoria deri më antikën e vonë

Zef MIRDITA   Në këtë punim sintetik autori jep një vijim kronologjik zhvillimi të fenomeneve etnike, shoqëroro-ekonomike, kulturore, politike dhe...

MARTIN CAMAJ ISHTE INSTITUCION

Me rastin e ditëvdekjes së MARTIN CAMAJ (12 mars 1992)   Nga Ardian KLOSI   Martin Camaj nuk është më....

GJON NIKOLLË KAZAZI (1743-1752)

Nga Don Frok Zefi   a) Origjina dhe studimet Gjon Nikollë Kazazi është lindur në Gjakovë në vitin 1702,[1] nga...

Shtëpia Botuese ‘Drita’ prezantoi botimet e vitit 2023 në bibliotekën ‘Ernest Koliqi’

Nën tingujt e  pianos të këngës së njohur të Beethoven – Für Elise, të interpretuar nga nxënësja Luiza Matoshi, nisi...

HIJESHIA E FORMËS

(Zef Chiaramonte, Vulë uji / vjersha malli,  Nuova Ipsa, Palermo, 2015)   Nga Xhavit BEQIRI   Poetët janë botë më...

Të enjten, më 22 shkurt, Sh. B. “Drita” prezanton botimet e vitit 2023 në bibliotekën “Ernest Koliqi” në Prishtinë

Njoftojmë të gjithë miqtë e librit se shtëpia botuese “DRITA” rikthehet me ngjarjen kulturore të përvjetshme, të prezantimit të botimeve...

Kosova dje dhe sot sipas dokumenteve të arkivave të Vatikanit

Nga Don Frok ZEFI   Hyrje E kaluara e Kosovës, ku jetojnë katolikë, myslimanë e ortodoksë, e kohën e re...

In memoriam: Prof. Zef Chiaramonte (1946 – 2024)

Nga Don Lush GJERGJI   Më 11.02 2024 ndërroi jetë një nga personalitetet e shquara arbëreshe, Prof Giuseppe Zef Chiaramonte....