Opinion

PSIKOLOGJIA E THIRRJES MESHTARAKE DHE RREGULLTARE

Nga Mihály Szentmártony   Studimet psikologjike mbi thirrjen meshtarake dhe rregulltare janë relativisht të kohës së re. Megjithatë, në katër...

Kush ishte, është dhe do të jetë për mua Dr. Ibrahim Rugova?

Nga Don Lush GJERGJI   Pas 18 viteve të vdekjes, 80 viteve të lindjes, këndvështrimeve dhe analizave të llojllojshme, për...

Faktori “D” i gazetarisë

Nga Don Fatmir KOLIQI     Festa dhe pajtori i mesazhit Për çdo 24 janar – ditën e komunikimeve sociale...

Filozofia dhe politika sipas Dr. Ibrahim Rugovës

Nga Don Lush Gjergji   Fjalët, shkrimet, idetë, politika paqësore jodhunore e Dr. Ibrahim Rugovës ishte një risi dhe befasi...

KRISHTLINDJA – PASQYRIM I DASHURISË TRINITARE NDAJ NJERIUT

Për të bërë më të kapshëm dhe më të kuptueshëm historinë e Krishtlindjes, duhet të kemi një përqasje historike për...

Historia e Krishtlindjes

Duke qenë se jemi në prag të festës së Krishtlindjes dhe pasi për vjet bëhen pyetjet rreth historisë së Krishtlindjes,...

Ta festosh dashurinë çdo ditë

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Ndjesia e tё qenit tё rrethuar nga dashuria nё familje dhe e tё afёrmve...

Thirrja dhe dërgimi

Nga Mihály Szentmártony   Kur i riu arrin në udhëkryq, për sa i përket zgjedhjes së thirrjes, ai në fakt...

Pse duhet të jesh katolik/e?

Nga Tod Worner   Konvertimi në fe na ofron 7 arsye për t’u bërë katolik/e apo, nëse je tashmë, të...

PSIKOLOGJIA E ZGJEDHJES SË PROFESIONIT

Nga Mihály Szentmártony   Kur bëhet fjalë për të rinjtë dhe përgatitjen e tyre për të ardhmen, prindërit dhe të...